Dec 31, 2010

4 Target Locked

hey , TARGET LOCKED !
haha , ni bukan pasal maen game perang , even aku suke maen game . tapi tak payah lah sampai ape yang aku cakap pown korang judge as maen game . ni aku nak citer pasal 'locking target' .

kalau lah korang dapat ape yang memang korang target dari awal lagi . contoh lah kan : 'aku target 4-rata sem ni !' . then , result kuar , dapat 4lurus dan rata ! how happy lah kan ? fuhh ! hebat2 .
haha , bunyik cam cikgu math ajo parellel line n rhombus !

and now , i'm very happy wif her . pe yang aku cite tadi contoh je .
aku sbenanye nak citer pasal Gadis ! haha . i dah lame ushar u lah , u je xpasan .
nah gambar mase kat matryx ! haha . sanggup 'men-tinggi' kan diri . janji nampak muke i sbelah muka u !
punyelah pendek , rendah dan ketot ! emphasis yaa .
iye . iye . aku tw , ade space kat situ sikit . but still aku rase aku dah cukup dekat .
coz aku pendek ! hahaha . emphasis lagi . hey , ye lah , tgh sonok2 gambo , xkan lah nak tnye kat dye , 'eh ,i nak bgambar ngn u , ley x ?'
ouh , jika itu lah NAZ , gentelman gentleman sungguh anda ! aww ~

eh , lupe nak gtw , ni gambar mase aku n tutor mate aku wat trip ke Cameron Highlands !

- Penutup 2010 -

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Mine by Taylor Swift .

~FIN~

Dec 29, 2010

0 Blog Review by Budak Nakal

baby , baby , baby ouhhhh ~
baby , baby , baby ouhhhh ~
sambil dengaq lagu Justin Bieber , buleh lah kita dok type2 . ni ada warning , entry ni aku cakap Kedah . orang Kedah jangan marah naih , aku ni dok main-main ja , nak masuk segmen . kena ah ikot cakap si yang hak wat segmen . cheq ada blogwalk smalam even tengah dok main What Berry Are You ni haa .
blog Lagenda Budak Nakai ada wat 1 segmen laa , ni ha nama dya , Segmen Menakaikan Blog : Blog Review by Encik Nakai .

dya ada letak syarat . 4 syarat ja . haa . 
Syarat kepala otak bejamboi dya .
 
1. Hangpa kena tahan mental

ha , kalau pasai blog review ni xpa la , buleeehh ja nak tahan mental , fizikal , zahir , batin , luaran , dalaman . suma buleeehhh laaa .

2. Aku akan review sekali dengan tuan blog

nak review cheq ? xpayah la , buat susah jaa . segan aku .

3. "Aku akn review secara jujur. Kalau aku rasa boleh di puji aku puji,kalau boleh di kutuk aku kutuk ".
nak review secara jujuq ? hak ni yang baguih sangat la ni , aku ni pun xramai dok follow ni ha . hang puji lah bebakoi2 , sampai agak2 aku angkat bakoi sendiri . kalo nak kutuk tu pun buleeehhh , tapi hang cover2 la cheq naih !

4. Buat kan entri pasai apa hangpa minat di review oleh aku dalam loghat kedah. Pas tu tinggalkan url entri hangpa kat komen .
aku mengaji kat UUM , Sintok, Kedah nun kat utara sana , buleh lah nak cakap Kedah sikit2 . ni nak habaq napa aku suka hang review blog aku . aku minat gila ah , hang follower beribu2 , dok review blog cheq yang xseberapa ni haa . bukan senang nak tengok orang follower beribu2 ni turun padang dok tengok ngn review blog murah cam cheq ni haa . bulehlah aku betoikan sikit apa yang xbetoi dalam belog ni .
plus , nnt follower hang dok baca review hang buat nnt , ley lah aku tambah sikit pageview ni . ada jugak yang hargai post2 yang cheq wat ni . haa , dasyat x aku cakap Kedah ? DAASYATTT !

tuuuu dyaaaaa . panjang lebaq aku cakap Kedah . berabuk dok cakap Kedah !
pas ni aku teruih la pegi blog dya balik , letak url entri aku ni .
aku letak header mini blog dya kat bawah ni haa .


Cheq Tekan2 Keyboard Sambil Mendengaq :
Higher dari Taio Cruz dok menari guling2 dengan Kylie Minogue .

~FIN~

0 Formation Malaysia AFF Cup

sume orang sebok cakap pasal Malaysia menang  . aku pown nak join the conversation-lah !
rasenye cam baru je smalam Malaysia menang 3-0 . rupanya hari ni dah ade WWE Raw ! ini menanda kan hari ni hari Selasa yang bahagia . miahaha . memang xde kene mengena pown lah hai .
nampak sangat kau ketinggalan zaman NAZ , dah nak masuk 2nd leg dah pown .
aku harap The Young Tigers Footballers , nnt perform well kat Stadium GBK .
pas2 , dah tade lah cakap 'ganyang2' bagai . ouh , pas dah menang kite sembelih garuda itu ramai2 wat stik burung !
 kat FB mmg giler2 punye kutuk lah . kat FAM pnye page . adoih . kesian players kite . siyez , xde professionalism langsung . 1 lagi , fans kite pown 1 , yang dok suluh2 laser 2 wat pe tah . pape pown kite menang pnye . dun worry , xpayah nak laser2 bagai . skang ni Indon dah ade alasan xmenang AFF .

ntah ape je aku nak cakap ari ni . pe kate kite sembang pasal formation bola utk esok lah .
aku sebagai jurulatih kebangsaan akan datang yang xberapa-pandai-nak-sepak-bola , menyusun strategi utk esok . ah , lantak lah . bukan kaki bangku pown . reti sepak , tapi xreti dribble . miahaha .
personally , aku baru je nak minat ngn bola sepak Malaysia . nombor2 players pown aku xengt sangat . okeh , korang boleh condemn aku coz lambat support team Malaysia .
mase naek , baru nak support team Malaysia . aduh , ko ni NAZ !

okeh , senang , formation 4-1-4-1 defensive-counter-attacking line .
Defender @ back four cam bese lah . Asrarudin Omar , Fadhli Shas , Muslim Ahmad , Sabre Abu .
Muslim take on Gonzalez . Sabre more to Irfan Bachdim coz Okto suspended .
Goalkeeper :  no one else . Khairul Fahmi . bajet cool . tapi dye memang cool pown !

Defensive Mid : Amar . certainly , he's good at launching ball forward . great passer even under pressure . but make sure he must have some support from behind .
okeh , NAZ dah mule jadi englishman yang duduk kat London yang tengah beku 2 . dye memang bajet nak jadi manager . tolong jangan menyampah . bace smpai abez eh .

Central Mid : Safiq , bagus organise players , dats y dye jadi captain . but dye bukan passer yang bagus . dan juga bukan seorang yang hensem ya amat cam Zaquan . Amri , aku pilih dye dalam 1st eleven coz dye ade xperience . aku rase dye ley connect well ngn si Amar . while Safiq more offensive .
Winger : Kunanlan , bagos nak mam**s when ball on his feet . great crosser . aku letak dye belah kanan even dye natural-born left footer , coz dye ley gune either foot ! Ashaari , impressive bile maen kiri , banyak pass . xpayah cross . dye ley maen kaki kanan . so , dye ley swap position ngn Kunanlan anytime .

Striker : Safee . finisher yg paling bez kat Malaysia . contender utk Top Goalscorer !
Norshahrul , bagi aku , dye ganti Amri 2nd half , coz kalo masuk mule2 , confirm dye kene targetman budak indon . bile 2nd half , kite wat suprises appear him as partner of Safee .

ouh . Voilaaaaa . gile taktik aku , cantik giler ! Masterpiece lah ! kan ? kan ?

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Mainan Jiwa by Rini AF7 .

~FIN~

Dec 28, 2010

2 Kamilah Bintang Blogger 2011

ini kali keempat saya refresh page posting new post . ntahlah .
haha . cakap pasal freshfresh ni , pkol 11 malam tadi aku baru pas mandi wajib . pas pakai lap bdan , cam bese lah , aku pakai deodorant spray aku 2 .
pas 2 , satu-satunya adeq aku , banyak bunyik . dye kate , 'bang , pehal pakai spray2 malam2 ni ? buat adeq sesak napas je tw ! pompuan pown xpakai minyak wangi malam2 . pompuan lap mekap lagi ade , xcaye tanye mama !'.
oleh kerana aku malas nak tanye MAMA yang kurang millenium tapi aku sayang sangat2 , aku nak tanye budak2 blogger pompuan . ye ke statement adeq aku 2 ? xkan lah nak tdo xmaw wangi2 . ouh , dah pening .
okeh , macam biasa , 9-10 baris pertama mestilah introduction kepada tajuk , walaupun xde kene mengena .


baeklah , setelah di-tag-kan oleh kak , aku dengan berkobar2 hatinya nak siapkan cepat2 . namun , setelah masalah diutarakan , sume tw , aku nak blogwalk pown susah .
tajuk segmen ni , macam tajuk kat atas 2 jugak . KAMILAH BINTANG BLOGGER 2011 .
ouh , mungkin segmen ni masih ade kesan demam Kamilah Bintang yang Wani menang 2 . kot .
malam yang dingin ni nak skema cket . buat numbered list bullet ! plus huraian cerpen . miahaha .


1st : Untuk semua blogger .
Huraian : okies , segmen ni terbuka pada semua bloggers yang nak msuk . anyone . anything . anybody .
aku salah sorang yang mengada2 nak listkan blog dekat dalam Bloglist Shahazrin itu . walaupun blog aku ni seberat 102kb , harap2 ade lah orang nak masuk singgah . alasan , xreti nak ringankan . miahaha !


2nd : Link Header ke Blog Shahazrin.com
Huraian : setelah meng-complete-kan yang atas , link header Jurnal Maya : Shahazrin.com ke blog beliau .
ai , ai Mr . Shahazrin . sedia mengikut perintah !
sambil angkat tangan hormat

3rd : Entri pasal Segmen .
Huraian : pertama sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada akak yang telah bersusah payah tengok link blog ni beberapa kali coz link blog aku ni panjang sangat . segmen ni mudah , senang , xpayah nak susah2 blogwalk . by a link , which is Shahazrin.com link je , dah ley blogwalk banyak tempat . n aku rase nak promote blog 2 yang paling bez , idea by Shahazrin nak wat grup kat FB . ouh , makin ramai clanz nnt , makin bez blogging babe !

4th : Tag 3 Orang . Tiada paksaan . Aku nak tag 4 orang .
Huraian : ouh , ni yang paling bez . tagging others . haha , melanggar peraturan ? coz xmaw jadi skema sangat . bro Shahazrin xkesahkan ? harap2 xkesah . finger crossed !
, , , . aku mesej korang kat FB pg esok !

5th : Post link blog aku kat blog Shahazrin .
Huraian : okies . rite after dis aku truz g blog dye . sabaq sat naih .

jom sambung maen What Berry Are You !

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Kamelia by Ramli Sarip .

~FIN~

Dec 27, 2010

3 Etnies-ians

ouh . akhirnye dapat jugak broadband ni downoad page blogger . ni entry yang nak diupdate semalam . 
really sucks babe kalo ade brdband camni . sgt tidak bertimbang rase . but arini dapat jugak update post , walau pun sikit . tape lah , tape lah . redha je lah . akak ade tag , but nnt aku lunaskan coz brdband sangat tidak stable . nak blogwalk pown susah ni .


hari ni tade wat pape , sangat boring dduk rumah . maen game . dan menunggu Gadis yg xkunjung tiba . balik je dari betapa kat Gua-tak-tau-name 2 , truz dapat flu . ari ni dye dah demam . dye warning jangan dekat . but i nak dekat jugak . nak cl banyak2 , nak mesej banyak2 sampai dye rimas . haha ! oh Gadis , semoga cepat sembuh yaa .

okies , berbalik kepada tajuk post . etnies'ians . ape 2 ?
hm . kalo pompuan suke kumpul kasut saiz 10centi grade meter , but , aku sebagai lelaki pown suke gak kumpul kasut2 . lagi2 yang branded . ouh , giler puas hati seyh kalo dapat beli kasut ori .

pagi smalam ,  aku basuh kasut seletah rendam dalam Clorox selama 1 malam pada suhu takat didih . and as you'alls noe , aku ni xkaye mane pown nak beli kasut ori2 ni . kasut yang aku ade n paling sayang stakat ni , kasut yang sebijik cam kasut ETNIES . kasut ETNIES ni sk8ter slalu pakai . sangat comel nak mampos . walaupun harganye juz RM55++ . dah abez rendam , aku letak dalam machine . basuh gune machine lak .
haha . ini memang keje dak pemalas , basuh gune machine .
then , jemur tengah panas , petang smalam angkat , giler shining ! HAHA .
cam bling2 pown ade dowh . korang nak tengok ? nah ! aku bagi gambo .
nah . tu dyaaa . comel kan ? walaupun xori . tapi aku xkesah coz ni je aku mampu ! ouh , ayat sadis . tsk . tsk . T.T


dah beli , pakai je . kalo xori , wat je mcm tade pape . hehek ! macam pantun lah pulak .
ewah . industri kesusasteraan negara bertambah lagi seorang sastera-wan ! aku lah 2 .

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Kau Aku by Aizat .


~FIN~

Dec 25, 2010

4 A Unique One

semua orang kat dunia ni diahirkan automatically ade keunikan tersendiri . 
advantage of advantages and also disadvantage of advantages . miahaha .
contohnye , hensem , ramai peminat . tapi dia rimas . haha . very dissapointing kan . ape kate budak hensem 2 bagi je hensem dye dekat aku je . aku xrimas kalo ramai peminat ni . HAHA .
but , aku rase sume 2 dah xpenting lagi coz dekat dalam dunia yang fana ni , aku sorang je yang paling unik !
siyez dowh . tade orang laen pakai name 'SKRULLZ' kat dalam dunia ni selain aku . and that makes me the one and only 'SKRULLZ' .
look at no . 1 : Approx. 0 users on FB have their name as 'Skrullz' .
haha . memang bangga . tetibe rase nak tukar name blog ni jadi 'skrullz.blogspot' . haha !
NAZ dah mule berangan !

miahaha . NAZ memang camni . seorang yang kuat berangan dan tak pernah mencapai cita2 nya .
hey , kalo korang nak test pown boleh jugak , ni link apps FB nye .


okies . abez dah membangga kan diri .
tadi aku baru blajar nak wat flash banner . gune Aleoflash software . debit credit to maribinablog.blogspot coz dah bagi kat aku link dye .
pas dapat unZip file 2 rase cam jakun gile tengok flash 2 ley gerak2 . sampai cari kat youtube , 'how to make a great flash banner for blog' . haha . sungguh bersungguh-sungguh .

today is a tuff day , coz sume yang aku cl , sume xangkat . sume yang aku mesej , xreply .
Gadis , xangkat cl , but i think aku faham situation dye , coz Perak memang slalu tade line . Mama pulak xangkat cl , tadi mama dah suruh order nasik nak makan malam . but abang kedai nasik 2 pown xreply aku punye mesej . Bella pulak xbawak fon . Papa g kenduri . aku tekontang-kanting sowg2 kat rumah ni . 

ah , now dah mule rase pressure . so , jangan dekat dengan saya , kalo tidak mesti kene marah .
tapi , kalo nak dekat jugak , Click Ads kat tepi 2 . insyaAllah , hati saya lembut !
iye . betul , kalo xcaye . click ads 2 . hee ~

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Always Be My Baby by Mariah Carey .


~FIN~

Dec 24, 2010

7 PC Utilities | Simpan Mesej Dari Fon Sony Ericsson Dalam Lappy

panjang nye entry ni punye tajuk ! haha . cakap dah macam keling dah . tebalik-tebalik nak cakap melayu . maksud aku , panjang kan tajuk entry hari ni ?
saya xberblogging semalam . seantero dunia dah tau saya xberblogging semalam .
haha . macam lah blog ko ni champion Blog Pilihan Malaysia sampai semua orang nak tw . tercalon pown x . jom sengih ramai2 . jangan gelak , nnt aku malu .
ehem , pe salahnye bermimpi jadi BPM's , kan ? kan ?

okeh , today , aku nak ajo korang camane nak simpan mesej dari henfon ke dalam lappy .
maybe ramai dari korang dah tw cara dye . but , aku sesaja je nak tulis , coz aku pown tgh simpan mesej Gadis dalam lappy .

name tutorial ni , Simpan Mesej Dalam Lappy . in english , How to save message from your phone to your beloved lappy muah2 .
tutorial ni utk sape2 yang xmaw memori terindah ngn balak2 or gadis2 terdelete begitu aje , plus , kalo simpan mesej banyak2 , nanti penuh memory fon , hang sesaja . cam aku , mesej dah beribu-riban . penat nak tggu . so , tanpa melengahkan masa , jom kite mule !

1st Step : Download Sony Ericsson PC Suite .
 
okeh , dah siap download , install cam bese .

2nd Step : Pindahkan folder mesej yang korang dari Memory Card ke Memory Phone .

1 . Click 'Select' dekat Messaging .
2 . Click kat 'Select' Messages .
3 . Click 'Select' dekat Manage Messages .
4 . Click 'Options' dekat Folder yang korang nak pindahkan . Cth : Inbox atau Sent Messeges .
5 . Click 'Select' kat Move To .
6 . Click 'Select' kat Phone Memory .

3rd Step : Bersabar sambil dye tulis kat screen : MOVING MESSAGES .

tyme ni memang korang kene bersabar nak mampos . coz kalo mesej dah 3000++ , memang lame nak alih ke memory phone . aku punye , 15minit ! dah siap bersabar ? NEXT !

4th Step : Cucuk USB Cable . Run Sony Ericsson PC Suite yang korang dah download tadi .

cucuk USB Cable yang dah disediakan dalam kotak mase korang beli henfon sambil besembang ngn apek@amoi yang juai fon tu . bile fon tanye korang mode ape nak pakai . Select Phone Mode , yang paling atas sekali . dah siap download n install PC Suite cam step 1 tadi kan ? okeh . run Sony Ericsson PC Suite !

5th Step : Pilih Text Message dari PC Suite .

cam yang aku hitamkan kat sidebar kiri software 2 .

6th Step : Pilih folder pe yang korang alih tadi . Inbox @ Sent Message .

7th Step : Tapis Mesej yang korang nak alih 2 . Select kat 'Copy To' .



haha . ade 5sen ? abaikan mesej 2 . jangan baca mesej yang bawah skali . nnt Gadis malu . HAHA .

8th Step : Pilih destination .

9th Step : DONE ! skang dah ade dalam Archive .

skang dah ade dalam archive and korang ley tengok bile2 mase je .


Tick kalo dah siap : Step 1 Step 2 Step 3 Step 4 Step 5 Step 6 Step 7 Step 8 .
do it properly kayh . one by one .
Selamat Mencoba yaa !



Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
The Climb by Miley Cyrus .


~FIN~

Dec 22, 2010

3 Contest | #1 Pre-Post

evening u'olls . muah2 . kisz di petang hari . HAHA . hepi sume ? jom bace post paling baru ni . lame tw aku mengarang post ni . iye , serius .
miahaha . itu pown nak cakap .
ni bukan aku yang nak wat contest . aku yang nak masuk contest .

Contest No . 1 ; What Berry Are You .
game ini makin susah . aduih . susah nak naek rank . oh , namun saya xkan mudah putus asa . ecewah .
semata2 nak menang sebijik BlackBerry . nak sebijik . nak sebijik . macam kat bottom corner header aku 2 ! the only Red BlackBerry Torch 9800 . haha . padahal memang hendak menunjuk header dan tulisan itu . 
sebenanye , tulisan 2 yang menarik phatian . kan ? kan ? miahaha .
gambar dibawah menunjukkan update terbaru game ini . hadoi . memang susah giler nak naek rank !
ni update yang sangat belagak . HAHA ! tapi rank still 500++ . dats y aku xletak rank kat situ . malu lah , kene bajet cool . laki kene bajet cool dan hebat . baru 10k , aku nak sampai 999998BerryPoints .
Bella kate , " gile lah abang , bsungguh2 nak menang BlackBerry . kan bagus kalo blajo pown camni ."
haha . bongok punye adeq kesayangan ! abang blajo kat UUM 2 , bukan ko tw pape pown . bajet nak kuar ayat SPM je . Bella memang nak SPM taun depan , xpayah lah kuar ayat B.M Penulisan cam2 ! haish .

Contest No . 2 ; Cerpen Sesedap Rasa (Ain) & Template Terchantek YA AMAT (Gayah) .
dah . abez citer pasal game DiGi yang cambez 2 ! kite alih kepada cerita nak masuk contest bloggers pulak . disebabkan xpenah msuk Giveaway(s) dan Contest(s) . 
saya amat batak plus sikit kemaruk sehinggakan ade 'PRE-POST' camni pasal nak masuk contest .
dalam kepala hotak geliga aku ini ade 2 contest nak masuk . contest Ain Zulaikha ngn contest GayahSpears .
follower dyorang bapak ramai nak mampos , nak jugak follower banyak cam2 . dengan blog yang macam budak jalanan ni , ko nak follower ramai ? jangan harap ! so , please follow aku !
masih berharap . tsk . tsk . desperate housewives sungguh !

petang ni tade wat pape . jom basuh moto Nouvo . dah xhujan dah kowt petang ni . jom maen air paip !
sungguh dah tade keje . HAHA .

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Love You Lately by Daniel Powter .

~FIN~

Dec 21, 2010

4 What Berry Am I ?

Gud evening u'olls . Selamat petang yang mulia lagi bercahaya sinaran mentari . hari ini saya ber-mood sangat sastera . ohh ~ alam ciptaan Allah yang berflora dan fauna .
sebut pasal flora . nak citer pasal berry . ade banyak jenis berry kat dunia ni . oh , mereka semua sedap .
aduh , mengidam pulak . terasa nak g Cameron Highlands skang , nak carik strawberry . tapi cakap pasal Highlands2 ni bas pulak banyak eksiden kat sane . so , xjadi g lah .
haha . sekali lagi , inilah NAZ yang memang dari dolu xtetap pendirian . kejap nak , kejap xnak .

kembali kepada persoalan mengikut tajuk post , What Berry I Am ?
Blueberry ? Strawberry ? Cranberry ? Raspberry ? Mulberry ? Blackberry ? Burberry ?
ha , pilih2 . but my answer of course lah BlackBerry . hey , sape xnak BlackBerry kalo kasi free ? function dan application yang cambest dan cool memang menarik tertarik da bomb ! walaupun xde main camera utk 3G . tsk ! tsk !

ni hah . nak citer , ade game baru , DiGi  buat , nak bagi Special Edition Red BlackBerry TORCH 9800
ehem , ni bukan cam henfon TORCHlight Nokia eh .
sape nak angkat tangan . cepat2 . RM2k++ kowt sebijik . mahal nak mampos . PTPTPU aku pown masuk RM1.4k je .
aku dah addict dah ngn game ni , sampai telupe maen game FM2011 yang tercinta 2 and siap tukar header lagi serta letak widget lagi . haha . begitulah taksubnye !
game nye senang je . xpayah daftar . game ni akan link ngn korang punye FB , and amek 1st name kat FB .
then , tekan Start , korang ley maen . game ni xpayah memerlukan kehebatan Son Goku berbahasa inggeris . juz clicky2 je . korang ley menang . tapi kene keje kuat cket lah . coz nak menang pown barang RM2k++ kan ?

What Berry Are You ? name game dye . n i've got GeekBerry .
 ni type berry yang 1st aku dapat . sape kat geek tu bodoh ? hey , geek tu comel lah . tengok glasses dye . duh ! semi-circle . ouh . sungguh comel . cam PATAPON pown ade .

okies , dalam web ni , korang kene jawab soalan . soalan yang berulang kali . sekali click 2berry points , kecuali 1st tymer . pas jawab , dye akan bagi game . dyorang select randomly lah . ade 3 jenis .
bagi pelempangkat LAZYBerry , tangkap BLACKBerry ngan gemokkan OMGBerry . game lepas tensyen .
sungguh comel . iye . ni siyez . plus , boleh menang TORCH ! ahh , idamankuuu .

tapi kalo line korang slow cam aku , bersabar adalah perkara terbaek dalam game ni . mengajar erti kesabaran ! huh . baru aku sedar , aku ni sabar gak rpenye .
asek LOADING aje . dah macam pakai Windows95 . nasib baek cartoon dye sume comel , sanggup lah aku bersabar . duhhhh . !@#$%^&*() . duhhhh . !@#$%^&*() .
padahal nak menang BlackBerry walaupun dye tw dye xkan menang .
jangan tanye nape aku censored kan berrypoints 2 . coz aku baru nak maen . markah sikit , malu tunjuk.
 so , sape nak maen dialu-alukan . click kat button kat bawah ni , n korang ley menang BlackBerry !
or click kat Churpy2 Assignment kat sidebar yang 1st button 2 kayh ! GudLuck !

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Speak Now by Taylor Swift .

~FIN~

Dec 20, 2010

4 Inspired By

dunia dah moden , zaman makin maju , semuanye berkembang pusat pesat ! hey , ni zaman millenium lah . tade dah kuno2 cam NAZ 2 . aiyoo . kalo nak pape pown , cakap je . sumenye dah ade . either tiruan or original . but which is better ? tiruan ? pre-loved ? original ? replica ? seludup ? 
nak cakap pasal quality , mestilah yang original is the best . kan ? pape pown lah , jam tangan ke , semburan nyamuk minyak wangi ataupun pakaian . kan ? kan ? original da best (quality perspective) . 
persoalan kat sini . mampu ke kita2 beli original items ? aku pown xmampu beli , apekan lagi korang . 
HAHA , diam lah ko NAZ ! macam lah ko nak cakap ko lah ORANG-YANG-TERPALING-KAYA-DIDUNIA-DAN-DIAKHIRAT-KELAK . 
so , untuk membuatkan diri kita cool kat depan orang ramai , kite akan beli replica or tiruan . kan ?

yang pompuan for sure dah memang beli DKNY BeDelicious tiruan . haha . jangan ingat aku xtau ! kantoi2 . skang sume dah ade 'Inspired By DKNY BeDelicious by DKNY' . bau dye serupa nokkk ! xpayah susah2 g Ney York cari Donna Karan semata2 nak beli DKNY BeDelicious .
tapi bagi aku Inspired By ni dah macam meniru . tiru bulat2 , then , alter n buang yang xpenting . 
and , the best part is ; nanti kalo nak meniru dalam exam , xpayah dah cakap meniru , kite cakap , saya Inspired By je ! baru cool . hahaha .


Pengawas Exam : kamu meniru yaa ?
Kita2 ! : xlah , saya menulis Inspired By dye , cik ! (sambil tunjuk orang sebelah)


haha . dah 2 mengarut . petang ni nak tengok Cinta Kirana final . then , esoknye nak tengok Ririn Dwi ngn Baim Wong lak ! hey , saya bukan addict Sinetron .
n thanks kat follower2 baru ! xpecially Anisa Hang Tuah , i love you your blog ! pixca sume cantik nak mampos .
Gadis , itu propa je .


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
With You by Chris Brown .


~FIN~

Dec 19, 2010

0 Controlled

hidup camni memang susah . kene control , kene kongkong . aduh . saket jiwa . nak buat pape pown susah .
ni bukan salah mama , salah papa or salah bella , ni salah sendiri . membiarkan diri dikongkong sebegini rupa .
bayangkan lah kalo korang kene control hidup2 , dengan mata yang masih celik n hidung yang masih terus bernafas . ah , benci rasenye ! rase cam dah putus harapan . TIDAK !

HAHA , itu semua lakonan semata2 . SCRIPTED !
sebenanye , memang aku kene control . but in different perspective . laen perspektif ? ape dye ?
ceh , konon2 readers bace dengan ade tande soal atas kepala .
ye lah , broadband kene control dah . dah exceed 3GB .
ni sume pasal download FM2011 tempoh hari lah ni !
asek2 nak kene connect n disconnect je . nak bagi line dye laju ; kononnye . miahaha . padahal , lbey kurang same je .
nak bukak FB susah . nak bukak blog pown susah . ape lagi nak YM . ni ntah bape kali dah aku retry ni .

aah , memang aku amek 3GB pnye je . coz itu je yang aku rase afforable . RM68/month . nak beli bli package lagi mahal , xmampu . teringin nak pakai WiMAX 4G , tapi ni kan kampong . mane ade line WiMAX 4G .

harapan : semoga CELCOM mengasihani pelanggan nye xpecially yg tgh bc blog ni . muah utk CELCOM !

Tappin' Lappy's Keybuard While Listening To :
Standing In The Eyes Of The World by Ella .

~FIN~

Dec 18, 2010

2 Type | Backspace | Blogging

taip . undur-ke-belakang . mem-blog . 
the malay version of title yang aku gubah kat atas 2 .
bile idea tade , camni lah jadinye . type . type . type . backspace . type . backspace . type . backspace .
rase malu2 nak tulis . haram sungguh lah . reti lak ko malu eh NAZ ! 
miahaha . mustilah reti . bukan ke malu 2 sebahagian dari iman ?
i think , ni lah blogging , sometimes ade je idea nak tulis , tapi takot bile tulis banyak2 , readers jadi boring . but when tade idea nak tulis pape , takot blog xupdate . so , cyan kat orang yang dah follow . 
walaupun xramai cam aku ! HAHA .

ni lah dilema in blogging . siyez aku cakap , aku xsuke blog yang update >5kali sehari . kenapa ? entahlah .
but aku pown xsuke blog yang aku dah follow xupdate langsung . rase nak tepok2 je . penat aku follow , ko ley lak xupdate langsung . geram2 . HAHA . kedua2 ayat tersebut adalah ayat rintihan . lupakan .

so , conclusion is ; blogging bukannye mudah . semudah ABC . 
blogging bukannye susah , sesusah exam Final .
tapi blogging mengajar aku jadi sederhana , biasa2 dan xlebih2 .
and the most important part , i think blogging is about sincerity , xpecially ape yang kite nak deliver .

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Break Your Heart by Taio Cruz .


~FIN~

Dec 17, 2010

2 BitTorrent

 sape yang xpenah download pape gune torrent ? angkat tangan !
SAYA , SAYA !
first tyme gune torrent setelah 20 taun hidup kat atas muke bumi . haha , memang lah aku ni boleh dicluzkan dalam golongan brahmin pandai lappy-ing , tapi torrent ni 1st tyme aku gune kowt . so kuno lah u NAZ ! miahaha . 
tape2 , at least , kali ni ake dah download gune torrent .
bagi clap sikit . nak gempak lagi , bagi applause !

dolu2 slalu gak kawan aku suruh download muvee gune torrent , coz torrent ni link dye xbroken n accurate info psl download . tapi dah tbiasa gune IDM (Internet Download Manager) je .
ni interface dye . 1st tyme gune , so kemaruk cam kera dapat bunga lah ! sampai interface pown nak tunjuk . miahaha .

skang ni , aku dah cyap download Football Manager 2011 . beselah , drug FM addict .

sanggup tggu walaupun download lame nak mampos . bende ni memang lah nampak 1d16hours , tapi sebab brdband pnye line slow , so aku kene pause2 . ade lah dalam lbih kurang 5hari nak cyap sume ni .
siyez ! xcaye ? meh aku zoom kan . haha !
hah ! nampak yang wane hijau 2 ? lame kan ? coz download pown 2.55GB , so , bebaloi lah tggu .

so , cuti ni mase aku hanye untuk game Football Manager 2011 ! n untuk family , n untuk Gadis . mase cuti dah terisi dengan game yang melekakan bermanfaat ! so , jom kite enjoyy ~



Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Up Out My Face by Mariah Carey ft. Nicky Minaj .


~FIN~

Dec 16, 2010

2 Where Is The Love Phone

untuk pengetahuan anda semua . saya ade 3 bijik telefon bimbit . ya , benar . tapi , malas nak jaga .
ntah hape gunenye aku pown xtw lah . yang activ 1 fon je . yang laen wat backup je kot . miahaha .
tadi operasi mencarik salah seorang sebijik fon aku (Ops Cari Fon Naz) . wah , sungguh comel ini name . semua ni coz PAPA yang tanye . based on picture below .

jom kite sambung perbualan itu dengan skrip di blog ini .
Abang : ntah lah pa , abang xengt letak fon 2 kat mane ?
Papa : hah ? xengt ? pulak . papa nak gune ni .
Abang : nak gune wat pe ? kan dah ade fon QWERTY 2 ?
Papa : haah , tapi fon 2 battery weak lah . malas nak charge je .
Abang : bukan baru beli ke ? xsampai setaun kot .
Papa : aah , ntah lah . nnt kalo jumpe pass kat papa .
amboy , sedap je nak suruh pass2 eh ? duit saye taw ! haha .

aku xjumpe lah fon betuah 2 . hari tu , fon kecik tu aku tinggal kat umah , coz xgune ngt pown . plus , mmg kejap je kat UUM . 2 papers left . so , aku mmg decide nak letak je kat umah . xsangka lak hilang .

fon 2 sebenanye nak bagi pinjam kat Gadis coz dye tengah kekurangan henfon wat masa kini .
but papa pulak nak , so , Family First . sowy Gadis , kalo jumpe fon 2 , i bagi papa dolu . u pnye , next tyme kayh .

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Ratu Novella by The Fabulous Cats .

~FIN~

Dec 15, 2010

2 It's Been Long

hai hai ! dah 2-hari-plus-plus aku xblogging . wah , windunye dengan dunia ini .
berada di 'Blogger Dreamland' dengan tag 'Write Whatever U Want !' . miahaha . cyap ade tag lagi ! gambo yang ko create ni dah lah cam budak2 . mesti banyak komen2 pas ko post ni nanti NAZ !
hey , mestilah . tapi dengan adanye tag ni . lagi lah ianya nampak comel malah ia nampak semakin kebudak2 kan . ah , annoying sungguh kaw ni NAZ . dah lah page lambat load ! (ini mungkin rintihan readers)

turun K.L semalam memang bez , spend tyme mase ngn Gadis . i mean quality tyme . even tade hadiah2 , dwet sendiri2 and juz jalan2 but really have wonderful tyme . n kat sane aku beli mouse utk lappy ini hah .
miahaha ! dating beli mouse . xpenah dibuat orang lah .
but still ade satu bende yang aku xengt . snap pixca ! hape ke bodoh ko ni NAZ ? jumpe dah lah jarang2 . bende kecik pown xengt . bongok2 !
beli fon mahal nak mampos , ceh , gune megapixels yang maha tinggi . tapi , snap pix pown xengt .

semalam baru check Churp2 , ade assignment baru . Celcom ade buat promotion fon baru tw .
ade 11 jenis fon , RM500 discount ! bayangkan kalo nak beli Nokia C6 = RM520 . tapi discount RM500 . so , juz bayar RM20 je untuk sebuah henfon yang latest . nak tau camane ? 
nak citer panjang kowt . click je button kat Churpy2 Assignment kat sidebar 2 yaa ~
click disertai dengan kisz muah2 ! ade suare kat situ . kalau xbebunyik , click sampai ade bunyi 'MUAH2!' .
okies ? selamat berclick , selamat berblogging dan selamat membaca belog macam budak2 ni .


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Angels Brought Me Here by Guy Sebastian .


~FIN~

Dec 11, 2010

0 Kegembiraan Habis Exam

hari ni , exam abez . aku hepy . gumbira dan sebagainya .
weyh , mood abez exam kowt . mestilah bebunga2 cinta . terasa macam nak becinta banyak2 . boleh kan Gadis ? wink , wink , wink !
okeh , malas nak citer pasal paper pagi tadi . sebab xpandai . xpandai jawab dan xpandai mengarut . ni memang subjek yang tidak boleh mengarut .
ah , biaq pi kat paper 2 lah . lantaq pi kat dya . malaih amek tw . tggu je result . okay ?

Kegembiraan Pertama
tiket to Bukit Jalil is dah beli . maksudnya aku dah beli tiket nak g Bukit Jalil . nak maen Hoki ngn Karam Singh kat sane . dolu Karam Singh maen position Goalkeeper . tengok je lah tangan dye yang senantiasa terangkat bila keluarkan pantun .  itu semua hasil tunjuk ajar coach Hoki Malaysia .
while wonder if Karam Singh maen Hoki lagi , mesti team kite dapat g Olympic 2012 London 
hey , bukan lah , itu semua adalah cerita fiksyen dari library otak NAZ yang beselerak . maen petik je .
maksud aku , bli tiket ke sana ni coz nak jumpe Gadis . nak lepak sane . jumpe kejap je jadi lah kan ? lepas rindu punye pasal . dah 2 bulan xjumpe . sampai sane plan pown xlagi .
biarkan takdir membawa kami . HAHA !

Kegembiraan Kedua
dari balik exam sampai lah pkol 8.30 tadi , aku dok maen Football Manager 2010 . habiskan Season 2010/2011 . dan dengan suka cita nya aku nak maklumkan , Cardiff City aku masuk EURO Cup ! hey , club miskin je kot ! ehem , tengoklah sape manager !
padahal kalo kalah Load Game smula . tiada istilah kalah dalam permainan ye adik2 sekalian !
haha . budak pompuan yang xtau pasal bola , kalo nak tw , sila search sendiri wahai peoples . 
okay ? the answers provided only on Google . not in your answer script or OMR paper .
miahaha . still ade exam mood . lupekan cepat .

Kegembiraan Ketiga
makanan adalah sumber penting dalam memastikan perut anda kenyang . bile perut dah kenyang , kite hepy .
so , conclusion yang aku buat kat atas 2 juz nak gtw yang aku hepy sebab aku dah makan malam .
miahaha . mudahkan buat post . juz dengan hanya mengarut2 , post ni jadi panjang . padahal baru 15 min dduk depan lappy , typing2 .

dats all folks ! daaaa .
 mood cartoon , blog dapat jam Disney .


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Breaking Free by Zac Efron ft. Vanessa Hudgens .

~FIN~