Jun 8, 2011

4 First Doodle : Only Head

it's been two days since my last post , hence , i will post new entry today .
ayat ni sangat cliche jika digunakan dalam bahasa melayu , so , ape salahnya tukar in english siket bagi ayat susah nak sebut and absolutely become non-cliche wordings . kan ? haha .
harini hari Rabu . dan officially aku nengok , posting space kat Blogger ni dah berubah . siap ade location lagi . heh , dah macam ade foursquared dahh ade geo-tagging bagai . bile dia ubah eh ? hehek .

Blogger ni dah ade berubah siket , at least . belog kotor ni ? haram . ntah bile nak ubah punn xtahu . cakap je lebat . nak ubah itu lah , nak ubah ini lah . nak buat Flash Header , nak tukar template . hmmphh . hampeh ! ni semua adalah kerana Flash Header lappy aku xsupport Flash . y xsupport ? aku pown xtw , dah 3 kali install , still ade Error Message dari Swish . eventhough aku dah install Flash Header and restart the program . still xjadi . cari solution kat Google , namun satu pown xberjaya .

and so , aku pown mencuba sesuatu yang sangat femes bagi blogger-blogger punye header sekarang which is DOODLING ! mengikut Professor Naz , Doodle itu adalah gubahan ayat dari Google . Doodle = Google . tukar G dengan D . haha .
credit : G Doo g dle

and this is my first Doodle face . ONLY FACE . saya xpandai buat badan orang sebab saya punye subjek Pendidikan Seni bersama Cikgu Zainon Zainuddin masa darjah dua , hanya dapat B+ . dan itu hanyalah sejarah lama , B+ sebab xbuat kerja sekolah "Gunting kertas warna RM0.60 supaya jadi Tanglung" . haha . tibe2 teringat pulak kat Cikgu Zainon .

sungguh susah buat doodle ni . siyez susah . kecuali ade Drawing Tablet 2 . kalau guna Photoshop memang susah . ni je lah yang mampu kite buat . sangat hodoh dan yang paling penting , IA nya adalah tanpa BADAN . sangat menyedihkan .

semua ni adalah hasil tunjuk ajar blogger yang laen which is suggested by IekaSub .
nama belog : .
header : ada doodle yang ada vespa pink . oh gojes .
tutorial : mudah difahami .
( tapi kenapa xajar camane nak buat badan si doodle ? )

 workspace Photoshop yang sangat spacious . Adobe Photoshop CS4 , telah diprovide oleh Encik Apad Cantekk . sebelum semua orang balek ke kampung halaman , aku telah mem-per-tanggungjawab-kan Apad untuk format lappy dari Windows Vista kepada Windows Seven . yang mana beliau kata , Windows Seven ni lebih cekap dan tangkas . ouh . Tangan ke Dada , Mata ke Atas ( 3step ) . format , plus masuk software adalah tanpa sebarang bayaran . yeah ! itu lah namanye kawan . sume free .


okeh , kini , saya memerlukan comment yang membina . haha . supaya saya boleh meneruskan doodling dan membina badan si doodle ini ! yeahh ~


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
On The Floor By Jennifer Lopez ft. Pitbull .

~FIN~

4 criticism:

iekasub said...

nice try! :D lepas ni buat full badan semua

nadhirah. said...

eh? bhaha! badan tu buat mcm buat kepala jugak, tu pandai buat rambut. nad tak ajar buat rambut pun kan? hee

cumanya, kena pandai main-main dengan pentool aja ;)

Nazryn Mishar said...

Sarahh Lo : HAHA ! meninggikan hidung ~

iekasub : malas lah buat badan . takpandai buat badan ~

nadhirah. : rambut tuh maen hentam jee . cepat nad , wat tutorial badan pulak ! :p