Jul 24, 2011

31 Ideas : Hadiah Untuk Lelaki

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
What A Girl Wants by Christina Aguilera .

huh . huh . huh . huh .
rembesan adrenalin memuncak nak update ni .
begitu juga aqueos humour dan retina , 
menahan nur cahaya dari lappy yang dah di set kan BRIGHTNESS paling memuncak .
ni sume sebab #WW tertinggal lagi hari tuh . hmmm , ni kire nak tebus balek lah ni .

tadi , BFF pompuan aku call . iekasub .
tujuan dye call 2 , kawan dye minx tlg bagi idea gift .
so , utk tlg kawan dye tu , dye minx tolong aku yang bagi idea .
dye tanye : 'weh , kalo ko kan ? ko nak hadiah pe ?'
aku cakap : 'asal ko tanye camni ?'
dye jawab : 'kawan aku nak idea , bagi hadiah kat balak dye .'

wahai wanita-wanita yang banyak dwet sangat2 di luar sana .
okeh , tak dinafikan . aku ni bukan lah Dr. Love dari XFM . 
aku pown bukan Astro Tutor Tv yang nak loving loving ni .
tp nak bagi hadiah kat laki ni senang je .
so , let me classify . nak bagi hadiah kat laki ni , ade 2 jenis .


type 1st , laki yang suke menyimpan .
type 2nd , laki yang tak suke menyimpan .

TYPE 1st
yang suke menyimpan ni , korang bagi hadiah D.I.Y (Do It Yourself) .
engt , handmade sahaja diterima . Do It Yourself .
nape d.i.y ? sebab jenis ni menghargai dan menyimpan semua memory .
 senang je , bagi kad . tapi jgn bagi kad semata . bagi sekali hadiah sampingan eh .

bagi lah origami , tak kesah origami ape pown .
bentuk love ke , bentuk bintang ke , bentuk burung ke , bentuk unta ke . pape je . 
janji nampak mcm origami .
pas2 masuk dalam botol yang comel . ikat dengan ribbon .

 takpun , bagi bantal mini yang jahit sendiri . 
tapi make sure jahitan tu ade senget2 siket .
sebab , kalo perfect , nanti BF korang tak caye bantal tu korang yang buat .
ni dah pown di praktikan oleh Huda , awek kepada kawan aku , Anep .
and it seriously works . bahagia sampai sekarang .


TYPE 2nd
okeh , skang , 2nd type . laki yang tak reti menyimpan .
ha , ni susah siket , awek type ni memang susah nak carik hadiah .
some of them are very materialistic .
but , hadiah yang sesuai kat laki2 jenis ni mcm bende yang dyorang guna hari2 .
mcm baju , perfume , beg kuliah , kasut futsal dan sebagainya .
kalau agak2 nampak balak korang tu mcm materialistic siket , belikan yang same .
tapi tukar siket terms dye , mcm baju yg MAHAL , 
perfume yg MAHAL , beg kuliah yg MAHAL dan sebagainya yg MAHAL-MAHAL belaka .

dengan barang2 yang korang bagi tu , 
dengan secara tak langsung ,
menanam sifat menghargai , menggunakan dan menyimpan brg tsebut .
so , bila dah lame kapel , automatically , dye akan jadi lelaki jenis 1st tadi .
dan automatically , 
senang korang nak bagi hadiah utk next year bday .
senang je kan lelaki ni . tak macam pompuan . complicated habes .


okeh ? so , penutupnye ,
most of guys ni , type 1st punye orang . takpentingkan harta .
yang paling penting , effort wanita tu .
faham ustazah pilihan sume nih ? hehs .
dah lah , tu je . okbai .

~FIN~

31 criticism:

dill said...

oh! mcm tu ye.

nasib baik single lagi. tak de nak kasi adiah kat sesape~

ngee~

dill.

Syaza Kelyza said...

haha tips yang bagus ! dah tawu dah nak bagi apa kat bf nanti . wahaha :)

Nazryn Mishar said...

@Syaza Kelyza
huahaha . senang kan ? laki tak complicated ~

Ryna Tri Asmara said...

nice entri :D boleh tolong ne kalau mau belikan hadiah untuk boyf. hehehe~ (.n__n)Y

Nazryn Mishar said...

@Ryna Tri Asmara
boyfie you muke kiut ryna oi .
beli hadiah power siket utk dye , jgn kasi dye lari . HAHA ~

ezzu said...

xsusah pun kn nk belikn hadiah utk lelaki nie kn...kalu perempuan memg complicated cikit...hehehe

nazira said...

bagus la idea.. sangat bernas.. hahaha..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

cengkodok said...

i mintak beg Gucci boley?

Nazryn Mishar said...

@ezzu

yup2 ~ laki senang , mudah ! yeah .

Nazryn Mishar said...

@nazira

hehs . tade lah bernas mane . tapi bileh diterima akal lah kan ? :p

Nazryn Mishar said...

@cengkodok

haha . boleh . dibenarkan . von Fustenberg pon boleh , LV pon boleh , Dior pon boleh . :)

.sally said...

best!.. seyes..before nie gle pening pk nk bg hadiah ap..~ wah!! makseh!! =)

Nazryn Mishar said...

@.sally

hehs . thx sally . pas ni dah takpayah pening2 pk nak bg hadiah kat boyfie kan ? :)

iekasub said...

buat entry pasal ni?? omjayy! :D finally kawan aku stick dengan mp3 W series :) thanks btw untuk semuaaaa idea kau!

Nazryn Mishar said...

@iekasub

haha . lastly , ade jugak komen engkau . :p

amir aizat said...

waahh boleh jadi perunding, pakar nih.hehe

Scya Lollita said...

cri adiah utk laki smemangnye susah T.T

Nazryn Mishar said...

@amir aizat

aku memang pakar ! HAHA ~

Nazryn Mishar said...

@Scya Lollita

mane ade missy . laki makhluk paling mudah didunia dan diakhirat kelak ~ :p
Scya je yang pk complic8ed sangat ~

aten qylah said...

aten selalu kasik baju je sebgai hadiah dekat kawan lagi.kalau aten lahh kan,hee

Nazryn Mishar said...

@aten qylah

bagos aten . kat kite bile nak kasi ? hehs .

Amna.Qadeeja said...

hehe jenis gua senang je,kalo dah syg lelaki tuh dyer bg ape pn automatik gua jd jenis yg menyimpan keh3

laki kalo yg jenis menyimpan, plastik gula2 yg some 1 special bg pn diowg simpan. betul xtipu ;)

Nazryn Mishar said...

@Amna.Qadeeja
betol sangat lah 2 . sebab tu tak susah bela laki . :)

salwaismail said...

susah nak cari hadiah utk laki sebab sy ni perempuan. selalu bagi t-shirt je. :)

Nazryn Mishar said...

@salwaismail

t-shirt ? bile nak bagi kite pulak ? :p

Aimifiqa said...

hihi, susah kalau nk bg hadiah kat laki. x reti nk bg ape. susah. thanks for sharing :)

Nazryn Mishar said...

@Aimifiqa

hehs . senang je lah laki ni . takcomplicatedlangsung ~

gadis ~ said...

mntk la t-shirt byk2 lg ~

Nazryn Mishar said...

@gadis ~

huhu . nak tshirt shayang ! :p

anep said...

huh..lme jgk aku x usha blog kaw..skli nme aku ade daaa....