Jul 16, 2011

8 It's Essential to Update My Updates

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Open Arms by Mariah Carey .

hey alls .
kini , aku sedang sebok dengan xtvt menghabiskan masa lapang . 
dah dekat sebulan tak tulis pape .
tapi masih lagi update blog . juz menghidupkan blog dengan WW .
sebab dengan Wordless Wednesday , aku rase bagus lah . 
and at least aku taklah ketinggalan zaman di arus siber teknologi futuristik ni . 
ppffttt ~

okeh , kembali kepada isi penting .


semalam kepada kelmarin ( 3hari lepas ) ,
aku bukak blog apps utk fon aku yang terchanggih tu .
sebelum ni , blog tu mesti update 5-6 post dalam sehari . 
coz post bulanan blog 2 , mesti ratus2 post .
tapi tempohari , tak de post baru pown . post yang paling latest dye pown , 8 July .
9 July , takde post baru . 10 July pown cam2 . 11 July , aku dah mula memaki . 12 July , F**k-lah .
bukannya marah sebab xde apps baru . tapi sebab tak update .
mase tu , setan dalam hati pown bicara , " kalau tade apps baru pown , update lahhh "
 sebenanye bukan takde blog laen yang letak post apps fon .
tapi cume addict and pcaya dekat download links kat blog tersebut .


lepas je blog apps fon tu update hari Rabu lepas ,
aku mula fikir , maybe ni lah perasaan follower aku yang setia dok baca blog ni .
bila aku tak update . ntah ape dyorang cakap kat blog ni kan ?
aku tw dan sangat menyedari yang blog ni bukan lah blog popular .
template pown copy backgroundlabs , HTML senang-senang . ayat skema .
but then , at least orang yang dah addict nak bace ,
readers singgah and nak tengok sesuatu yang aku tulis .
walaupun penulisan bodoh sangat . dan hanya dapat A kat SPM je .
eh , Maths pown dapat A . haha . menunjuk .


bila fikir balek , 
aku suke blogwalk blog orang , pastu letak footprint kat ShoutBox .
kadang2 , sampai tiga empat kali seminggu .
1st tyme korang singgah balas kat aku . bace lah , entry latest .
kali kedua , aku takupdate .
kali ketiga , blog aku still takde post baru . 
shoutmix pown serba salah nak letak " singgah ! " .


" tulis je pape , janji readers ade sumthing yang nak dibaca "
sebab , sebenanye blogging and letak entry baru ni amat lah sangat paling senang . 
tiga step je .
Tulis Title , Tulis Post , Tekan Publish Post .
takpayah idea pown takpe . lagi lagi hari Rabu . kan ?
jumpe gambar cantik , copy paste link . publish .


soo , after dis dah nak kene tukar paradigma .
which is : It's Essential to Update My Updates .
tapi aku tak janji utk update selalu2 . tapi cukup lah buat isi mase lapang korang .
thx to supporters , followers and readers .
jasa anda membaca blog personal ni amat menjadi kenang-kenangan kepada aku .

~FIN~

8 criticism:

Syaza Kelyza said...

happy blogging k :)


biasalah kadang2 tadapat selalu update blog kan . tapi mmg betul . #WW tu memang senang jek nak wat, insert picture jek :)

Nazryn Mishar said...

thx yaa ~
hehs . memang lah WW senang ~ dats y update bende alah 2 je .

iekasub said...

so rajin2 update. geram je datang sini berhabuk.haha

Nazryn Mishar said...

haha . betol lah 2 . nanti2 , update lagi .

ghost writer said...

boleh gak buat macam tuh,tulis je pape..janji ada orang baca.

tapi bagi setengah blogger yang mementingkan kualiti,kuantiti bukan lah suatu yang dikejar.

Nazryn Mishar said...

yup . mcm engkau kan ? aku suke bog engkau ! damn like ~ :)

Yusuf Tayyob said...

Aku Nak TomPang ManDi arrr.. BNoleh x??