Nov 12, 2011

4 Catur Bestari: The Sequel

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To:
Hanya Padamu by Qiara.

Assalamualaikumm

       Selamat datang ke blog yang paling ringan didunia ni. Blog ni mempunyai satu header flash bertemakan bunga bunga vintage, tapi blog ni bukan blog pompuan. Bukan jugak blog pondan. Gua lelaki 100%. Nak bukti? Emmm. Takkan aku nak bukak zip seluar sambil bukak underwear tunjuk ke-lelaki-an aku kat korang kan? Orang tua kata tak manis dipandang. Ecewahhh. Okay lah, option laen, korang bukak tab FB aku tengok gambar profile. Lepas tu buat penilaian sendiri macam Penilaian Menengah Rendah(PMR) gituwww. Okay? #seriously, #ImABoyNotYetAMan
macam pompuan pakai vintage bunga bunga. #pfffttt

       Its been five days aku tak blog, and aku rase tu sesuatu yang bukan lagi jarang ditaip. Haha. #pathetic lah engkau Naz. Tweet pun baru pagi tadi aku tengok perkembangan semasa dunia ciap-miap burung aku. Kira nya cam semua dunia social networking ni aku cam tak amek kisah sangat sekarang. Maklumlah, umur meningkat naik. Tapi ke-tinggi-an tetap tak meningkat naikk. Rasa #loser tapi Alhamdulillah. Hmm, dah penat fikir ayat dua perenggan nak membebel, tibalah masanya kita kita semua masuk ke alam fantasi Skrullz Storyboard. Ayat #budakbudak

       Post kali ni sequel to post yang bulan March hari tu. Kalau tak ingat sila click sini. Sape yang tak tau main Catur Bistari, wajib click sebab pasni aku takot korang takpaham ape yang aku nak citer. Takpasal #pening cam bukan #SPM kang. Semalam aku masuk competition Catur Bestari ni lah. Punye semangat, Anep siap post kat wall dye, tag sume player UUM. Sume seram sejuk je masuk dewan. Tapi,  dah memang Dewan Mas UUM sejuk. Sebab tu la semua seram sejuk. Haishh. #nervewrecking
Dari kiri: Paling Hensemmm; Apad, Paling Ohsemmm; Anep, Paling Skrullz; Naz
Tiada dalam gambar: Paling Tinggi; Mie, Paling Blur; Pojak, Paling Terer; Yoe, Paling Leader, Fiq

      Then, play lah macam biasa. Dekat Laluan Makan Gaji nasib baik sekali je aku Pecah Amanah. In real business world, kalau orang lain tahu korang Pecah Amanah, jail is the only place you shud live your life. Tapi dekat Catur Bestari, 3kali Hilang Giliran is such a #pieceofshit. Takdapat beli saham, takdapat gaji, time wasting. Pergh, saket hati tunggu. Dekat Laluan Tijarah, sangat laju flow. Lepas company JTP, naik Tepak, naik Metro Parking. #thumbsup! And the most precious, aku dapat naik Laluan Jihad Bisnes. Dapat Topi Pink! Gua Jambu kenelah dapat topi Pink. Jambu macam #KPop
jambu kan? gigi gua puteh! macam DOMO! hahahaha.

        First tyme masuk tournament. Seronok beronok ronok. Sebab sume cam sporting, gila dan gampang. Banker slow bace kad tapi boleh tahan gila jugak lah. Agak gampang dan aku rasa dye tengah muntah muntah sebab pening sangat bace kad. Haha. Si asst. banker pulak asek suruh stop je. Mane gua boleh tahan beb, gua pun tolong jadi calculator dye. Haha. Si Akhbar lak cam senior siket maen Catur Bistari ni, so dye lah yang naek Laluan Pink first. Lepas tolong tolong, semua dapat naek pink! #jyeahh. Sangat enjoy walaupun tak memang iPad. Hampa, duka, sadis bercampur baur perasaan ini. Ecewahh, macam J.K. Rowling Jr. pulakkk pakai ayat gramatis plus hiperbola plus anafora.
       Last but not least, ni gambar table 38, table beracun. Read my lips, b-e-r-a-c-u-n. Table lambat naek pink. Hahaha. As always, gua yang tengah, yang paling jambu, yang paling berdisipilin! Buktinya, tangan aku kat belakang, cam Suksis senang diri. Hahahaha.


Toodles! ~FIN~