Mar 19, 2011

4 Catur Bistari . Bistari kah ?

>>>>> Bila kita dalam salam perpisahan Namun aku tetap bersamamu
Ku rasa bagai satu sentuhan Dalam mimpi ku terbayang wajahmu <<<<<

haha . dengar lagu Warisan Wanita Terakhir tengah2 hari gelegak ni . bangang . feel masuk langsung .
hari ni baru leh update sebab dah 2 hari ni bukak blog ade error . baru nak mule blogging balek , blogger lak wat down . perasaan down giler cam tengok Liverpool kicked out dari Euro Cup .

nah , tuu dyyaaa . error hape tah 2hari ni . yang peliknye , reply comment post ley pulak . haddoi !

update tengah hari ni sebab jap lagi nak wat tutor TAX yang REPEAT 2 ! btw , as a Yu-Yu-Em student , aku bangga ade status R . coz untuk kuar dari Yu-Yu-Em dengan status bersih suci murni bak Minyak Masak Alif sangat susah sangat ! tanye je budak AIS laen seperti Ann (bukan nama sebenar) , Emm (bukan nama sebenar) , kitorang sume ade at least 3 paper R !

dah , lupakan pengalaman pahit dapat status R bak Panadol Actifast kalau dikemam lame2 . pahit kan ? pahit kan ?
kite mulakan cerita baru dan lebih menggembirakan utk para readers yang disayangi dan dihormati dan dirindui dan disukai . semalam aku maen Catur Bistari ! ouh , bez gampang . siyez , lagi bez dari Monopoly dan sekutu-sekutu nya . the main difference is game Catur Bistari ni , kite maen saham , Saham Mewah (preffered shares) , saham amanah (ordinary shares) , beli syarikat dengan operasi , prestasi , and conquer the world ! ceh , citer cam Bill Gates lah konon nye . btw , Bill reti maen saham ke ? HAHA ~ plus , islamic sket , coz kene bayar zakat , kene bayar kalo masuk petak g Menunaikan Haji .

maen 1st tyme semalam , and aku menang by group with RM19M aset terkumpul . not bad lah kan ? tapi paling kaya semalam Anep dapat RM43juta properties juara keseluruhan . terus panggil dye 'Tan Sri' . macam haram .

meh aku cite rule dye siket eh .
mule2 banker bagi RM3k each contestant 'bakal TAN SRI'
ade 3 laluan .
1 , Laluan Makan Gaji . 2 , Laluan Tijarah . 3 , Laluan Jihad Bisnes .
Laluan Makan Gaji mcm laluan kite baru nak jadi kaya . kene ade aset , beli Saham , jual Saham ! nak naek ke petak Laluan Tijarah kene ade RM30k dalam tangan n beli satu syarikat dari list Entrepreneur and Intrapreneur .
 Laluan Tijarah pulak dah ade syarikat , beli Operasi tambahan syarikat and tunggu Kad Prestasi naek .
syarikat 1st untuk naek Syarikat Tiram kowt . then , naek Syarikat Tepak , pas2 Metro Parking most profitable ! nak naek laluan Laluan Jihad Bisnes kene ade RM1M at least tp jgn lebih 1.67juta mase naek 2 coz kat Laluan Jihad Bisnes nnt , dwet korang tambah 3x ganda .
Laluan Jihad Bisnes kat sini lak , lalu and conquer syarikat laen . conclusion mudah is , sape sampai Laluan Jihad Bisnes dulu , dye snang lah boleh menang . juara kebangsaan RM86M properties .

senang kan ? dah boleh mnang lah pasni , pas 2 celebrate cam Ronaldinho score kat Barca dulu . nama tarian 2 , menari-goyang-ponggong-dan-silang-silang-kaki . ecewah . baru style . HAHA .

pengalaman semalam . seronok sangat . nnt mase cuti sem nak keje kat KFC lah . pas2 , beli Catur Bistari kat KFC je . or juz minx Supervisor je . bodek2 siket dapatlah .
ceit , macam lah aku howt .

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Warisan Wanita Terakhir by Teacher's Pet .

~FIN~

4 criticism:

iszieylyanziy said...

haha,,apnye,,,jln tu jln ni,,jln lurus ade x?hehe

Nazryn Mishar said...

bukan jalan lah . laluan . HAHA ~

iekasub said...

mana dapat game ni?? aku nak satu.tapi bahasa permainan ko, sepatah halal aku tak paham.akuntan sangat!

Nazryn Mishar said...

haha . ade jual kat KFC . 89.90sen je .
akauntan biase je lah . ni term finance , bukan term acct ~