Nov 30, 2010

6 Cabaran Alya II | The Only Exception

Syarat syarat kelayakan;

1.put your music library on shuffle
2.for each question press the next button to get your answer
3. you must write the answer to the question, no matter how silly it sound
4.when you done , tag it to 20 person
If someone says 'is this ok?' you say .
Bayangan Gurauan by Mega .
Gadis  : u , baju ni canteq lah , is it ok ?
Nazrin : ah , 2 sume Bayangan Gurauan ! xyah beli .
(haha . mungkin situasi nya begini )

How would you describe yourself ?

Grenade by Bruno Mars .
(saya seorang BOM ! roti BOM ? )


What do you like in a guy / girl ?
Just The Way You Are by Bruno Mars .
(hey , aku shuffle playlist ni , nape kuar BunoMas je bturut2 ni ?)


How do you feel today ?
Lollipop by 2NE1 ft. Big Bang .
(saya rase lollipop ari ni ! manis2 )


What is your life's purpose ?
Blow Me A Kiss by Git Fresh .
(tolonglah blow supaya matlamat hidup saya tercapai . adoi , xpaham )


What's your motto ?
My Humps by B.E.P .
(ni ke motto ? nak besokan punggong ? kowt ! haha )


haha . Alia , game ni pelik lah . mane tally ngn lagu .

What do your friend think of you ?
One Less Lonely Girl by Justin Bieber .
(haha . aku jantan lah ngok ! bodoh2 !)

What do you think of your parents ?
Heartbreaker by Will.I.Am ft. Cheryl Cole .
(eh , pehal lagu ni lak kuar ? ish , parents-ku , sowy kalo wat salah )

What do you think about very often ?
Selamat Malam by Faizal Tahir .
(aku sentiasa fikirkan kalau setiap mase adelah malam & boleh tido )

What is 2 + 2 ?
Club Can't Handle Me by David Guetta ft. FloRida .
(club can't handle me , i can't handle dis QA . soalan ini terlalu susah !)

What do you think about your bestfriend(s) ?
Umpama Mimpi Dalam Mimpi by Damasutra .
(fwen aku semua bagus ! tapi malangnya ini mimpi )

What do you think of the person you like ?
Naturally by Selena Gomez .
(dye Natural . dya pompuan dan cukup sifat )

What is your life story ?
Teenage Dream by Katy Perry .
(saya sentiasa muda ! yeay , ni baru lagu betol )

baru 1 lagu yang betol  =D

What do you want to be when you grow up ?
Airplane by B.O.B ft. Hayley Williams .
(bila saya besar , saya nak jadi kapal terbang )

What do you think of when you see the person you like ?
Total Eclipse of The Heart by Westlife ft. Mariah Carey .
(gerhana ? ntah . xpaham lah )

What will you dance at your wedding ?
Mad by Ne-Yo .
(xkan baru kawen dah nak marah ?)

haha . ni memang gile . pelik2 je lagu kuar .

What will they play in your funeral ?
Aku Dipaksa Kau Dipaksa by Scan .
(meninggal ni dah ditentukan yang oi . bukan terpaksa )

What is your biggest fear ?
Untitled by Simple Plan .
(no fear . my fear is always untitled !)

What is your biggest secret ?
Kalau Berpacaran by Suhaimi Mior Hassan ft. Ana Raffali , Altimet .
(secret ni . mmg secret . xramai orang tau . kan Gadis ?)

What will you post this as ?
The Only Exception by Paramore .
(exception : ni jelah post yang pelik . lagu xkene langsung !)

haha . saya dah patuhi syarat kelayakan . saya dah jujur .
tapi kejujuran membawa padah .
ntahapehape lagu yang kuar .
pasal parents 2 cam sensitif sungguh . eee . tade luck lah .

nak TAG , , , , , .
5 orang je saya TAG , pas ni , aku nak tgk sape lak dapat lagu pelik2 .




Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Come Down With Love by Allstar Weekend .


~FIN~

Nov 29, 2010

4 Bibir Merah

okeh . jap2 , nak intro jap . core subject dah lepas . pas ni ade lagi 1 yang susah .
tapi , susah ke , senang ke , same je . aku xbace buku jugak .
sekarang saya sedang bermeditasi , sambil mencuba aktiviti membunuh semut2 yang bkeliaran kat atas meja ni !
hiyaaah ! hiyaaah ! mati kaw , mati kaw ! haha ~
 semut ni pown 1 , nape lah diaorangsemut lalu atas meja ni ? dah kene bunoh ngn aku .
mungkin dah memang ajal keluarga dye . mati berjemaah .

ah ! dah 2 mengarut dengan intro itu .
dah 2minggu lebih dah aku sakit gigi . but dalam 3hari ni , aku mmg saket giler sampai xley tdo .
kat Changlun xde klinik gigi .
Changlun ? ape ade ? C-Mart ade lah !

so , the best solution is aku balek umah , cabut kat sane .
plus , bibir saye ade *ulser dan terkoyak di bahagian bawah bibir munggil saya ini .
*anep xbagi aku gune mata ikan , dye xsukee . haha .

malam tadi aku order Kuey Teow Tomyam dari saya , skali kene pedas dye .
  nah kaw , merah cam mak nyah pakai lipstik SimplySiti nokk !
 iye . mak cakap betol nokk , kaler ruby maroon lagi tuhh .
ha , camnilah lbey kurang !
haha . MMS kat Gadis . dye ley gelak . kurang asam itu budak .
saket kowt . pedih .


tape . sat g ni , aku balek . but before 9Dis nnt aku kene datang balek .
exam TAX n AIS . wish me for a safe journey . tata !



Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Kalau Berpacaran by Suhaimi Mior Hassan ft . Ana Raffali and Altimet .


~FIN~

Nov 28, 2010

5 Cabaran Mesa

bismillah . alhamdulillah rabbi al-amin .
wah . sangat skematicmatism aku . hari ni patutnye xmaw update blog .
coz konon nye nak stdy . enormous emphasis on KONONNYE .
haha . giler lah . saya telah menggunakan perkataan english yang hebat !

saya telah di-tag oleh rakan seperjuangan saya .
Marisa Musril .
pasal gadget . saya memang suke gadget .

1 . Anda ada berapa telefon bimbit ?
Tiga Belas

2 . Jenama handphone anda ?
S.E W995 | Nokia 1202 | Nokia 2600 classic

3 . Function handphone anda ?
Walkman , Wi-Fi , Camera , dan macam2 lagi !

4 . Anda menggunakan talian apa?
Celcom Utube UPax | Maxis Prepaid Basic Plan | DiGi Campus

5 . Jimatkah anda ?
Kredit ? Sangat ! =D

6 . Berapa banyak wang yang anda habiskan untuk topup dalam masa 1 bulan ?
> RM 5

7 . Berapa bilangan mesej dalam inbox anda ?
3594 + 4 + 122 = 3720

8 . Siapa yang paling banyak mucul dalam handphone anda ?
^.^ GaDyS

9 . Ketika anda menjawab soalan ini, siapakah penghantar mesej yang paling akhir dalam inbox anda ?
CELCOM (10190000000)
10 . Apa perasaan anda bila baca mesej tersebut ?
Oh , kredit saya berjaya di-transfer-kan !

11. Jika anda terima mesej dari seseorang yang tidak dikenali ingin berkenalan dengan anda, apa yang anda reply kepadanya ?
Mesej je ? Cl lah , baru nampak u kaye ! Sowy , y're successfully rejected !

12 . Perasaan anda bila rakan anda sendiri menyebarkan nombor handphone anda ?
 Terharu

13 . Anda gembira bila menerima mesej dari seseorang ?
Aah

14 . Berapa laju anda menaip mesej ?
Boleh tahan
15 . Siapakah orang yang pertama anda mesej/call hari ini?
 Cl : Gadys Msj : Mama

16 . Berapa kerap anda ber'3G' ?
Akan datang | Belum tegerak hati

17 . Ringtone apa yang anda gunakan ?
 Boyfriend | Ashlee Simpson

18. Bagaimana pula dengan 'message alert'?
Message Alert 2

19. Berapa saiz Memory Card handphone anda?
8 GB | 2GB reserved

20. Anda ingin memiliki handphone baru?
Nak XPeriaX10 | Nokia N8 | Nokia C7

21. Alarm di handphone anda?
Tak penah guna

22. Anda ada call/mesej parents anda hari ini?
Cl Msj

23. Namakan orang-orang yang anda ingin tag....
, , , , , ,  
dan thx kat yang tag aku .
mesa , aku xlupe kaw dah pasni .

fon bunyik ! bye .


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Grenade by Bruno Mars .


~FIN~

Nov 27, 2010

0 Cari Stalker Pengunjung Bertuah

okies . ini dah macam belog tutorial pulak kan ?
tape2 . aku kongsi ape yang aku tw je .
bukan ke sharing is caring . kan ? kan ? sambil makan keropok ikan yang top kat koop matryx
haha . teringat , bile beli keropok ikan ni , bwak dalam LH , mesti abez cepat coz wat qeqah ramai2 . 
ceh , nak teringat kenangan lalu lak hai . anda sangat mgelabah Nazryn ! siyez menggelabah .

memandangkan exam sterusnya adalah pada luse hari , sempat lah nak buat bende bukan2 camni .
haha . da print screen , nak edit lagi , nak bagi super duper cantek lagi .
baru readers bace . ngeh ~

tutorial arini , camane nak jejak si pengunjung , penyebok , spammer , pencurik dan laen2 .
sape je yang penah scroll blog aku ni sampai bawah sekali ? xde kan ?
kat bawah sekali 2 ade gambar SiteMeter !

ha . this is where the magic happens ! coz kat sini terletak sume info pasal orang yg melawati belog anda .
okies , bile dah signup free , dah wat confirmation kat email , n dah create button kat bawah 2 .
ade tab vertical yang panjang bjela-jela , bdepa-depa kebawah . camni !
 

then , click 'BY DETAILS' . haha . ape yang kuar ?

ni lah , aku da mark dah , no 1-4 .
yang no . 1 , aku ley tengok I.P address korang !
ye , aku nampak I.P address korang . haha . tapi cam report , n aku cakap , I.P address , aku xreti hack ke hape ke , coz Peer2Peer kan ? mane reti ngt dowh . kalo maen DotA , pandai lah nak connect P2P ni !


ok , kalo no.1 , korang ley tipu2 lagi , n aku xtaw lagi sape korang .
no . 2 , ISP = Internet Sevice Provider .
dye akan tunjuk ISP ape korang gune .
tapi dye tade lah tunjuk sangat detail . 
cth : kalo , dye gune WiMAX , dye juz tunjuk P1 Service Provider , or 
Apad , dye xkan tunjuk Serind-IT , dye juz cakap Wireless Colubris Service Provider .
okies ?


no . 3 , continent . n mostly yang ley bace B.M cincai ni hanye lah orang yang berbangsa Melayu 1Malaysia .
aku xrase yang orang kat U.K sane ley bace . even menggunakan khidmat pakcik Google Translate !


4th , ni memang korang xley tipu .
 I.P address boleh reset , ISP , banyak ngat , continent 2 dah memang confirm Asia .
but ni ade LATITUD , LONGITUD !
plus , ini memang direka khas utk orang yang xpandai Geografi . ade 'MAP' link .
aku SPM dolu xamek Geo , juz tw terms je . tapi Map ni dye gne Google Map pown ley .
copy Latitud , Longitud . n on a simple click ! dah tw kat mane .


ok . dah , nak mandi , nak stdy .
BAI !


Tappin' Lappy's Keyboard While Listenigng To :
Vampire Money by MCR .


~FIN~

Nov 26, 2010

6 Plucking Vid

i wish , 1 hari nanti , aku ley maen plucking + nyanyi sedap2 .
4evrybody , especially , Gadis .
cam dye ni . he's good .
kadang2 lawak gak dye ni . muke cam nerd . tapi ley maen plucking .
hebat2 .
 
saya dah tw maen lagu Your Call , tapi xreti nak nyanyi sambil maen gitar .
tape2 , saya blajo dolu . nnt , post kayh .
dah buat video pasal nak exam . aku ? bile ? nanti2 .
tggu 1sem lagi . baru ready btol2 . nanti tggu practice vocal xlari , suara xsumbang n tggu jerawat exam dah tade . hee ~

, kaw telah membuatkan belog aku semakin popular bookstore ! terima kaseh yaa . siap publish kat FB lagi .
setakat ni ade 3 orang yang click link page kat FB 2 .
n ade gak yang melawat sampai 5-7 pages backward tw . mayb dye nak tengok Gadis .
bile saya link back ke FB , menggunakan 'stats' dari blogger , i.p ticker , saya nampak muke awak , awak dan awak .
haha , saya juga dah tw i.p address anda . kantoi .

saya kantoi , anda kantoi . hee . sat g saya tag anda kat FB kayh .


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Mad by Ne-Yo .


~FIN~

Nov 25, 2010

10 Deskty Baru

kecantikan dalaman adalah lagi penting dari kecantikan luaran kan ?
sape setuju angkat tangan . cepat2 . sume kene setuju .
especially si Gadis . saya ni xhensem , tapi baek . hahahahaha !

ok . meh sini nak tunjuk deskty baru . baru 2hari lepas maen ubah2 .
haha . cam bongek je . tade keje laen dah . exam 4 paper lagi .
sebab itu jugalah rumate saya melarikan diri stdy . kerana jika dia stay di bilik , ion negative dari saya akan merebak dengan berluasa nye dari saya .
Naz si Penyebar Virus . wah , name baru . i loiiikkkeee ~

ok , meh saya terangkan 1/1 .
download link wif link to new tab . so , xpayah right click . click je truz kat link itu .


1
the no . 1 , saya menggunakan WindowBlinds7 .
haha . ape punye name lah kan ? window buta ! programmer dye sure penah masuk Raja Lawak .
nak download ? nah , saya bagi link . Sila Click Sini .


2
ok , yang no . 2 pulak , objectDockPlus v1.90 .
aku dah gune bende ni lame ngt . sangat mudahkan keje .
truz ke shortcut . plus , icon nye chanteq !
muat turun ? Sila Click Sini .
icon ? download sendiri . ade beribu-riban kat Sini .


3
the 3rd one is , Windows Media Player 11 Alienware Skins .
ni mmg alien . i love blue . n dis is lovely .
haha . ngek , ade ke alien lovely ?
bez bile click ade bunyi2 robot kuar . cam transformers . hebat giler !
tiru WMP macam saya , Sila Click Sini .
haha . link ke folder Johana Jenna itu tiada di intenet . folder itu juz 4 me . wee ~


4
yang ke 4 , bar grouping extension dari objectDockPlus v1.90 .
 aku buat 3 group . most important , : song : .
kaler biru jugak . eh , ini biru aqua .


 5 . 6
ke 5 & 6 , itu adalah RainMeter .
kanan = WiFi punye Speed . kiri = Corner Calendar .
aku dapat software ni dari Apad si baik hati . so , download link = Apad's Ruumz .
RainMeter ni sangat lah hebat kalo Apad yang buat . dye wat kaler hitam .
i dun like darkness . haha . xpe , kalo nak , search Google je .



. : : Sila Komen : : .
p.s : komen adalah berbayar sekiranya anda click ads . haha .


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Naturally by Selena Gomes ft . The Scene .

~FIN~
 

Nov 24, 2010

4 JJCM

penatlah click ads ni sendiri . tolong click kan . hahaha .
cettt ! aku xpenah click ads sendiri . ade lah 2x , 2 pown mase nak mule2 try letak ads ni .
tolonglah click . bagi cepat cket kaye . weee .

hari ni mcm xde perasaan je lah . nak stdy malas , nak blogging pown malas sbenanye .
tp sbb dah bese menaip , bowink pulak kalo xtype sumtink !
kan Pakcik Za , Odah Audy , Syafa , Mesa , Ain . rase xbez xblogging .

pagi tghari ni , penat , coz carik makan bukan maen jaoh kat Perwaja sane .
ceh , konon jalan2 carik makan . adoih . dah la jalan kaki .
tape2 , next sem , aku bawah moto ke sini . miahaha .
bangga2 !

makan nasik puteh , ayam kari , coleslaw = RM 2.60 .
murah nak mampos . mane lagi nak carik kat M'sia ni harge cam2 ?
sume cafe mahal , standard price nasik ngn ayam goreng je dah RM 2.50 .
kan ? kan ?


saya cadangkan anda pergi ke cafe Perwaja . murah .
JJCM , meh lah datang UUM !
makcik cafe , meh upah , introduce cafe makcik kat blog ni !


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening :
Hot Air Balloon by Owl City .


~FIN~

Nov 23, 2010

4 Kembali Kononnye Frust

hey bloggers n readers . windu saye x ?

I'M BACK !

hahaha . dah 2 hari xupdate . konon2 nye frust tertonggeng menonggeng sebab xdapat jawab LAW .
kalo dah xberape nak pandai 2 , jgn lah belagak dapat jawab LAW .

padahal sebok mentaip mesej ngn Gadis smalam , coz dye baru dapat cuti after 1minggu++ keje 12hours per day . semalam Gadis sempat lah gak melempiaskan penat nye . hee .
dye sangat penat , nak cakap pown xlarat . tapi ape boleh buat kan , nak urut , jaoh . hahaha .

hari ni saye exam FM , baru je lepas . alhamdulillah , boleh la dari xjawab langsung . kan ? kan ?

hey readers . lagi satu . aku ade teka-teki cket . ni pasal soalan FM tadi lah .
aku xdapat jawab soalan ni . tapi aku hentam je .
ok , teka-teki nye berbunyi :
Soalan :
......bla.......bla......bla......
Jawapan :
A : 3.33
B : 5.55
C : 7.77
D : 8.88

haha . mesti korang gelak tengok soalan camni .
aku xdapat jawab soalan ni , tapi aku ikot logic calculus calculator .
aku jawab A . kalo korang ? 
jom petik jari sambil jawab soalan aku 2 !

pas ni ley lah bermalas2an , coz next exam 26hb . exam MKTG lak 2 ! weeehoooo .


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Sampai by KRU .

~FIN~

Nov 20, 2010

4 KMPk Holiday Planning

cadangan oleh pakcik Za sangat lah bagus . saya sangat tertarik dengan keindahan pantai nye .
budak2 KMPk jom g ramai2 . staun skali je kan ?
jom Gadis . bile lagi nak jumpe kan ?
plus , kat Lumut ade rumah aunty i , ley lah dduk kat sane lame cket .

btw , Pakcik Za , dekat Pangkor ade tempat bsejarah ke ?
hehek . juz tnye . mcm xpenah amek tw . ntah , ade ke ?
aku xmaw snorkelling , coz xpandai berenang n xtvt pantai , aku wat jungle trekking je .
okies .
so , aku nak main pakej , BBQ ngn Karaoke kte ley wat malam skali , melawat tempat bsejarah n jungle trekking .
tarikh 2 bile2 je ley buat kowt . xkesah . coz family pown xde nak plan holiday mane2 ni .
mari kite bsuka ria di sana .
nnt kalo dah konfem bagi list tw , sape je nak g . aku xley konfem lagi . kne tnye ramai org ni . hee ~


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Lollipop by Big Bang ft . 2NE1 .

~FIN~

Nov 19, 2010

0 Tips Law

haha . dengan secara hebat dan menggelabah . aku pown mencari kaki2 tipu UUM .
kaki2 tipu ni budak len course , tapi amek Biz Law same2 . so , ade lah dye kongsi tips cket .
Amaran : ini hanyalah tips , bukan soalan bocor . kalo salah , aku minx maap lah eh .
ni hanyalah utk pelajar2 UUM yaa .
. : : Sharing Is Caring : : .

Masalah ( Esei ) :
1 . Kaedah 'Nemo dat' , Akta Jualan Barang S.12 & S.27 . Kes Lim Chui Lai .
2 . Jualan Hak Milik Bersama Akta Jualan Barang S.28 . Xde kes . 3 syarats .
3 . Kesesuaian Hak Kualiti Barang S.16(1)(a) . Kes Griffth .

Struktur :
1 . Takrif Ejen , Prinsipal n Subejen .
2 . Tanggungjawab Ejen & Prinsipal .
3 . Kuasa sebenar dan zahir .
4 . Kesan kontrak yang dibuat oleh ejen .

once again , jangan tnye ni soalan bocor ke x . Ni Just Tips .
so , sama2 lah kite dapat A .
pada geng2 yang aku tag kat FB nnt , jgn share page ni lak . kang xpasal2 aku dapat D . kayh .



Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Pelita by A.P.I .

~FIN~

2 The Not Sani Express Day .

baeklah semua . saya baru je sampai di UUM tercinta .
ok . ni nak cite masa dalam bas Sani Express .
ade conversation seorang pelanggan dan 2 orang pemandu MKL43 .

Pelanggan : bang , saya dgr bas MKL42 kene transfer jadi bas persiaran .
Pemandu 1 : ye ka ? awat jadi lagu 2 ? xpernah jadi ni bas Sani tukar bas laen .
Pemandu 2 : ish , adeq ni , ye ke ?
Pelanggan : ye bang . bas MKL42 kene transfer ke bas persiaran . coz bas MKL42 g Kota Bharu .
Pemandu 2 : nape sampai sane pulak ? 
Pelanggan : ntah bang . kawan saya dah mengamuk2 kat luar 2 . abg Ghazali (abg ticket counter) kate , ade bas Sani yang rosak kat Kota Bharu . then , bas MKL42 kene g sane . ganti ngn bas persiaran .

ish . cyan kowt . at the end , bas MKL43 , gerak dolu n aku xtw pe yang jadi kat penumpang MKL42 .

tapi yang bagosnye , pemandu dye sangat peramah , hebat , cekap dan memahami pelanggan .
dyorg cam tw je aku nak buang air , so , dyorg stop kat Sg.Perak .
stop RnR yang xfemes . even xfemes , tapi dyorg bhenti gak coz dah cukup tyme dyorg bhenti .
hey , Sani Express sangat sharp , on time .
itu yang saye puji . bagi applause sikit !


Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
With Me by Sum41 .

~FIN~

Nov 17, 2010

2 Kenyang Perut .

pagi raya haji . wah . bez raye ni .
MAMA masak daging black pepper . plus rendang ayam . plus acar buah . plus nasik hujan lebat panas .
wah . sangat banyak menu pagi hari tadi .
haha . gumbira perut ini . mulut pula sentiasa sendawa kesyukuran .
( ade ke ayat sendawa kesyukuran . high level pnye bahasa beb ! )
KENYANG PERUT !
tapi saya banyak gelak jugak hari ni . gelak gumbira keriangan sehingga saya mendapat suara Ramli MS Sarip .

bangon awal gak lah pagi tadi . tapi mandi lambat menyebabkan malas g sembayang raya .
eish . virus itu maseh belum cure lagi . camane ni ?

ok . kite update pasal exam pulak . saya xstdy lagi ari ni .
haha . teruk betol lah ini student . esok malam dah nak balek UUM . naek Sani Express
rase cam malas nak balek UUM , coz kalo x balek pown exam still held . kan ?
so , kene balek gak .
pas ni selamat tinggal pujaan lah .
pujaan = MAMA , PAPA , Bella n Nouvo tersayang . eh , Gadis pown .
hee !

. : : SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA : : .
pix : thx to Bro Ezhan . blog dye mmg artistic !

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Haruskah by Adam AF2 .

~FIN~