Nov 7, 2011

6 A Comeback Post (Indeed)

Bismillah
Assalamualaikum

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To:
Mr. I Know It All by Kelly Clarkson.

       Firstly, Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua muslimin dan muslimat yang tengah baca blog ni mahupun yang tak baca blog ni begitu juga yang takpenah bace blog ni. Post kali ni mula kan dengan bismillah dengan harapan lepas ni selalu update. Blog dah hebat (=.=") , ade flash header bagai, tapi ya ampunnn, update kemain malas. So, dengan adanya kalimah yang mulia ni, harapan gua nak update seselalu mungkin. Ptuihh, ni memang ayat biasa Skrullz Nazryn lepas lama tak hupdate blog! Again, Skrullz dengan #janjikosong

       Still kepada point utama, namun terus dibawa kepada perenggan kedua, which is: Malas Update Blog. Korang tengok je lah, #janjikosong aku ni memang selalu ditepati. Bulan Oktober takde post. Bulan April takde post. Bulan May pun takde post. Pendek kata, banyak bulan lah yang takde update. And for this critical issues, once again, i'm sorry coz takdapat memenuhi criteria seorang penulis blog yang rajin yang amat. Lepas ni, selalu selalu lah ingatkan aku update blog. Sebab Skrullz memang seorang yang pelupa. And lepas ni aku akan jadikan blog ni hyper FUN untuk korang semuaaa. Again and Again, Skrullz dengan #janjikosong

       Lepas Azlyana Azmi ingatkan aku nak update blog, baru aku update. Rasenya puas bila dapat menerima cabaran sekaligus mengambil cabaran itu sebagai satu titik tolak untuk terus memasak update blog. SKEMA lagi GRAMATIS tak ayat tadi? Ade tak macam @MasterchefMalaysia punye contestant bila hadap camera? Hahahaha. Everytime aku bukak AstroRia hadap reality show tu, mesti ROFL* dengar ayat diorang yang sangat skema ituu. Korang tak tengok @MasterchefMalaysia? Back to the first sentence tadi, bukak je blog punye interface, perkara pertama yang aku buat, CHECK COMMENTS. Walaupun aku tahu blog aku tak hot, tapi aku tahu yang kadang kadang blog aku hot jugak dan tiba tiba dihujani gadis jelita comments yang belambak. Untunglah blog korang sume hot, blog aku cam pekasam. Nak dapat comments punye susah. Takcaye tengok output post ni. #untonglaa

       Next thing bila dah lama tak update blog, tengok FOLLOWER. Okay, this is the most important part coz sometimes semangat nak terus berblog tu depend on how many followers we've hit. Kan? Kali ni, sebenanye bukan nak tengok follower ber(+), tapi nak tengok bape ramai yang dah tak minat nak follow blog boring cam blog aku ni. This is damn serious, past 5 months mase aku takupdate blog dua bulan tu, ade tiga orang unfollow blog Skrullz. Nak wat camane kan? Redha je lahhh. Talking Hand: "Admit lah Naz, blog engkau tak best. Booooo!". #pathetic
       Last things before aku tekan button "New Post", aku tengok ade tak PERUBAHAN DEKAT BLOG. Sebab kadang kadang bila lame tak bukak blog, tyme Spiderman melabuhkan sawang, mase tu lah datang malware gampang yang hinggap dekat blog. Personally, bende ni takpenah jadi kat blog aku. Tapi ni juz langkah berjaga jaga je lah. Kalo de pape yang takpuas hati, repot polis. Eh, jangan, jangan! Buang balik coding HTML, start balik dengan new coding. Haaa, lepas tu baru boleh start blogging balik. #blogging

Eh, sebenanye ni posting nak buat comeback. Tapi dah macam posting bagi tutorial "Apa perlu korang buat kalau lame tak update blog" kan? #suchlike #tutorial

Sorry kalau words kali ni takmbest, dah lama tak typing is the only reason why. miahaha~
Happy Blogging Alls. Selamat Hari Raya Aidiladha jugakk.

*ROFL = Rolling On Floor Laughing

6 criticism:

gadis ~ said...

untungla ade blog..

iekasub said...

dah lama x baca ayat bebelan kau.sempot aih. welcome back laa. x besawang dh. bagus2. btw, tengs bgtau ROFL tu apa. budak duduk dalam gua memang xtau pape.hahahahaha

Nazryn Mishar said...

@gadis ~
huhu. kan betol, ade 2 orang je cmmnt, memang output post ni down laa~ :p

Nazryn Mishar said...

@iekasub
haha. lucky kan ade aku sebagai penterjemah! hahaha~

izfanora said...

kdg bukan malas nak update, tp sbb benda yg nak diupdate tak terlalu membuka minda pembaca. kang dikata kurg ilmu berblog plak. kan kan kan.. :P