Jul 31, 2011

18 Meningkatkan Kesedaran Diri Di TV1

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Kurnia by Slam .


assalamualaikum shemua .
kalau tengok dekat lagu yang aku dengar skang , "Kurnia" by Slam ,
rasenye cam sume orang tahu lagu ni lagu cam sedih , 
ada jiwa , raga basikal yang mendalam .


tadi , malam yang hening , pkol 9 sampai pkol 11 .
aku tengok cerita dekat TV1 .
yepyep . memang giler RARE kali ni . takpenah penah bukak TV1 .
malam tadi teralih pulak channel tu sebab ade Lisa Surrrihani Marrri Menarrri .
actress for mini-film called "Azan" which directed by Along Kamaruddin .
hmm . dekat2 nak Ramadhan ni , sume channel letak citer keagamaan .
btw , cite ni sangat bez . 
dan korang sume patut carik download links pasni . :p


cite tadi pasal Lisa Surrrihani (Rrrosa),
dye hidop kaya raya , takpenah sembayang . apekan lagi puasa .
amek laki orang buat pakwe , pastu dapat HIV .
then , dia bertaubat , pastu miracle jadi , HIV hilang dari badan dye .
yupyup . plot cite ni mcm cliche kan ?
tapi , menusuk ke kalbu seyh . semuanye sebab Lisa Surrrihani . i heart you .


lepas je habes cite tu , aku sembayang Isyak .
and tetiba terfikir , kalau lah aku kat tempat Rrrrosa (Lisa Surrrihani) . camane entah .
puasa takpenah , sembayang takpenah . haish .
tapi Alhamdulillah , makbapak , cikgu sekolah , ustaz mengaji sume ajar aku .
terima kaseh kat semua pihak yg jadikan aku seorang 'orang' .
samada secara langsung atau tidak langsung . haha .


renung renung sekejap , dosa aku yang lepas tak terampun lagi agaknye .
tibe2 dah nak masuk Ramadhan satu lagi .
Alhamdulillah , diberi satu lagi peluang berblogging sambut Ramadhan .
dan ni lah masanya nak tebus balik dosa dosa yang lepas . ecewahhhh .
kali ni nak make puasa penuh , terawih penuh , dapat Lailatul Qadr , etc , etc .
harap kite sume dapat keampunan dari-Nya . Amin .

 lepas ni nak tengok TV1 lagi lah . HAHA .
lagi satu , jangan amek port sangat Rrrrrr . tu yang Lisa Surrrihani biasa prrronounce . :p

~FIN~

18 criticism:

blognizamlah said...

bukak kejap2 je td time iklan sebab layan tv3....^^, btw selamat berpuasa...

s.y.a.s.y.a said...

selamat berpuasa encik nazryn :)

Nazryn Mishar said...

@blognizamlah

haha . ade jugak rupenye bukak tv1 tadi ~

iefa ujang said...

salam ramadhan en.nazryn :)

Afiqa Dayana said...

selamat berpuasaa :)
puasa penuh tau ! hihi

iekasub said...

alhamdulillah..semoga niat kau tu kekal saaaampai habis puasa.. ^^

Syaza Kelyza said...

selamat menyambut Ramadhan :)

Nazryn Mishar said...

@iefa ujang

selamat ramadhan juga yaa .

@Afiqa Dayana

haha . okies . puasa penoh ~

Nazryn Mishar said...

@iekasub

yesyes ! harap2 . :D

@Syaza Kelyza

selamat ramdhan juga yaaaaa ~

Azura Mendezz said...

Kebanyakan remaja masa kini yg konon2nya sibuk mengejar kebebesan belumba2 utk menidakkan keislamannya..
Alhamdulillah..masih ada yg bersyukur..itu kamu!
Selamat menyambut ramadhan al-mubarak.. =)

Nazryn Mishar said...

@Azura Mendezz

hehs . thanks2 .
selamat menyambut ramadhan jugak yaa ~

syaz@rozelt said...

nice entry..insaf aku bace~hehe

misspurple said...

tergeliat2 lidah nsa dok RRRRRRrrr blmbak2 sgt ! haiyark ! hahaha

Nazryn Mishar said...

@syaz@rozelt

bace entry aku ley insaf ? haha . magic ni ~

Nazryn Mishar said...

@misspurple

adoi . tesepit lidah ! hehs ~

Aimifiqa said...

hihi. jarang bukak tv1. sbb tv politik kebanyakannye. hihi. btw salam ramadhan :)

Nazryn Mishar said...

@Aimifiqa

yup . tv1 memang polotik tak habes habes ! :D