Jun 16, 2011

8 Saya Rasa Henfon Saya Yang Paling Hebat

dah lama rase nak post new entry .
emm , sebenarnye banyak bende boleh tulis buat entry baru .

hari Isnin kuar wat reunion kecik2 dekat Kuala Selangor . maen boling .
hari Selasa dah abez satu season maen Football Manager 2011 .
hari Rabu boleh post gambar , pastu letak tag #Wordless Wednesday .
tapi hari ni baru sangat rajin untuk mengedit gambar dan menulis entry baru .

okeh , maka owner blog mengakui kadang2 beliau adalah seorang yang sangat pemalas .
sebab dia kalau nak update blog , nak tulis panjang-panjang .
entahlah . memang itulah style Naz tulis blog . tulis banyak2 . bagi readers pening . 
at last , xde sape nak bace entry dye . kesian sangat2 . sob2 .

baeklah , nampaknye mungkin semua readers dah tak sabar nak tengok
kehebatan henfon yang Naz seperti yang dicanang-canangkan kat title blog .
ouh , taksabar , taksabar ! tangan menggeletar scroll , tengok kat bwah .
kalau nak letak dekat ranking , aku rase rank no.2 selepas saya-telefon-empat@(iPhone 4)
walaupun hanya henfon , tapi dah macam2 application aku masukkan .
which the ideas always "robbed" from other henfon manufacturer .
Nokia , Sony Ericsson , iPhone . sume ade . ehemmm , tapi tak lah lengkap .

here's how my-Phone 4 looks like !
( sebab dah empat kali tukar henfon )
Locking System .
dilengkapi dengan tiga sistem anti-pencerobohan . 
Fingerprint , MazeLock , SlideLock .
Fingerprint . ayat (Try lah kalau boleh :p) menunjukkan cabaran kepada si penceroboh yang nak tengok sangat mesej-mesej blue dekat dalam henfon tuhh . oouuuhhhhh . cubalah , cubalah .
MazeLock . kombinasi titik-titik antara satu sama laen adalah sangat penting . try and error . alaaa .. macam buat AddMath Tingkatan Lima tuhh . susahkan ? susahkan ?
SlideLock . ayat (Apple iPhone) hanyalah satu propaganda murahan yang diletakkan . menguji tahap ketahanan jari dragging-to-end-point . parkinson people are seriously not allowed to do this .


Homescreen .
homescreen yang sangat simple , yet .... emmm , simple . tak attractive . tapi bergaya .
Rain ( artis Korea ) penah kata , " Nama saya NazRain , Hitam itu Bergaya "
ada 3 widget , Clock , Date and Profile . Activity Calendar . Recent 
ade Youlu Address Book ( dgn Dialler ) , ilham daripada Android 2.1 Froyo .
tekan touch je dekat huruf yang ada dekat tepi screen . macam kat contoh tu ,
aku tekan huruf "S" , nak carik nama sendiri , SKRULLZ .
conversation dekat Address Book tu , ilham daripada Sony Ericsson conversation .
mesej blue dah delete . ianya tidak dipaparkan di blog The Skrullz Straits Times-surat-khabar-lama-look-alike kerana untuk menjaga status blog PG13 . harap maklum .


Menu .
 menu bak iPhone ni memang sangat-sangat takbolehblah .
memukau semua pengguna iPhone yang bajet pegang iPhone , tapi taktau nak install ape2 .
which is , touch screen Nokia pown boleh buat . 5800XM , 5233 , X6 , C6 , C7 .
nak pinjam tagline Adidas , " Impossible is Nothing " , setakat menu iPhone , boleh buat lah .
ade lebih kurang lapan-puluh-plus-plus ( 80++) application yang ada dekat dalam henfon ni . banyak sungguh . 
HAHAHAHAHA ! gelak sombong sangat sangat . 

okeh , yang ni aku kene admit , banyak jugak lah kekurangan henfon takseberapa ni .
kalo iPhone 4 iOS4 ade RETINA screen , screen VITREOUS HUMOUR je aku ade .
kalo Samsung Wave Android 2.1 ade double-flash-HDR-camera , camera aku noise pown banyak .
kalo Sony Ericsson ade speaker Walkman pecah tingkap , speaker fon aku pecah suara bolehlah .
anyway , walaupun takdapat Blackberry Torch 9800 idaman kalbu , fon ni still antara yang up-to-date .
btw , sume apps ni aku dapat dari .
till then , babai .

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Permata Yang Dicari by DeHearty .

~FIN~

8 criticism:

AUDY said...

okay aku kagum!!! lawa kot handphone kau!! jeles2! hahahahaha

Nazryn Mishar said...

haha ~ eleh . cam tak ikhlas . haisshhh !

gadis ~ said...

try laa klu boleh ?
cm knl je ayt 2...ahahaha !!
p/s : msg kene padam , sdey2 ~

iekasub said...

tak pernah nak puas dengan apa yang ada! semua benda nak ubah! hahahahahaha

wunny said...

hebatnye phone ko naz!! AHAHAHAH

Nazryn Mishar said...

@ gadis
haha . ayat youu lah tuuu . mesej rahsia , bukan padam . simpan tempat laen .

@ iekasub
haha . normal lah ! manusia . tidak pernah berpuas hati dengan apa yang dikehendakinyaa . ecewahh .

@ wunny
hey2 . mestilahhh !
(angkat hidung tinggi2)

pija mija said...

boleh masuk eh naz sume application ni ?

Nazryn Mishar said...

boleh2 . senang je . xpayah supporting apps pown dah ley install dlm fon . hee ~ :)