Jan 14, 2011

10 Yu-Yu-Em for Forth Sem

ehem2 . kite mulekan entry ini dengan bismillah . sat g abezkan entry ngn alhamdulillah .
okeh , saya mengaku bahawa saya pelajar Sekolah Menengah Agama . walaupun perangai cam shetan .
u shud b proud NAZ .
hey , of coz lah i proud youuu , kalau x , xkan nak ngaku dalam blog ni lah hai .

esok dah balek Yu-Yu-Em . ouh , jaohnye . tapi bak kata pepatah , jauh perjalanan luas pandangan kan ?
okeh , tiket saya macam biasa , pkol 10.00 malam , bas Sani Express wane merah , trip MKL42 , seat no 44 . kalau terjumpe esok , cakap HAI . faham ?
 
dengan masalah baru yang menimpa Yu-Yu-Em , penghijrahan kolej kediaman yang membawa malapetaka kekonfiusan kepada pelajar termasuk aku sendiri .
aku dolu dah set baek punye bilik kat Eon , skang ni nak kene pindah pulak kat MISC !
kepala hotak Yu-Yu-Em , konon nye nak letak kolej MISC as kolej atlet . kejadah hape ? hape wahai dekan2 Yu-Yu-Em , ko engt ni SSBJ / SS Bandar Penawar ke hape ? nak letak budak atlet satu kolej . hey , tersisih lah kitorang dari dunia nyata bodoh . macam gampang .
dah lah , malas citer Yu-Yu-Em ni , wat saket hati je mgmnt dye dohh .
 
Gadis wat aku risau lah , balek malam2 ni . naseb baek ngn hauzmate dye . wahai hauzmate , jaga Gadis yaa . aku jaoh ni . pas ni , kat Yu-Yu-Em , lagi jaoh .

aku rase cam berat nak tinggalkan umah ni , coz papa wat hal nak kawen laen pulak .
hish , naseb baek mama ade kerjaya sendiri , kalo x agak2 frust menonggeng dok umah meratap problemo in dis haus house . 
sumtimes bile kite sebok , bende laen sume kite boleh lupe . kan ? betol x ?
 
a busy caring mother . i believe , sume orang ade MAMA mcm aku kan ? i still hormat PAPA coz his blood ade kat dalam platlets sel2 darah aku ni . an O+ , universal donator blood .
 
Bella pulak nak SPM taun ni , dye dah tw cerita . n mayb dye depressed ngn citer family camni , but aku kat Yu-Yu-Em , will always contact dye lah . sangat risau coz she's intelligent student baybeh ! tapi pompuan ni emo sikit . xleh ade prob . sume hancur satgi .
Abang promise kat MAMA and Bella , will take care of you guys pape pown jadi akan datang . HAHA , rase nak nanges pown ade nih . sob2 . tapi nasib baek aku jantan , kalo x , dah berjurai air mata cam MAMA . okeh , dah lah . 2 problem MAMA ngn PAPA . pape pown aku doakan supaya kitorang still boleh hold on ngn family ni tanpa ade 'makcik janda' laen .

ouh , a very sad blogging story lah hari ni . HAHA , but always being a cheerful man yaa . takpayah sedih2 . sume ni takdir . kite boleh usaha je .
sowy entry ni tade gambo coz aku xmaw afterwards , entry ni wujud kat linkwithin . biarlah sekadar 1-2 hari kat blog ni .

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Pudar by Rossa .

~FIN~

10 criticism:

adwafarahin said...

slamat kembali la ek ke yu yu em tu

lg 1 tengs sudi komen kat blog! wehhuuu =)

Nazryn Mishar said...

baek2 . thx yaa ~

ouh , saya memang suke kumen2 orang punye entry ! HAHA ~ i loiikkee .

Siti Safiyyah said...

First nak cakap, tak sangka awak budak skola agama dulu..same with me..hehe

Second, tak penah hadapi keadaan macam awak, so saya hanya dpt cakap, tabahkan hati awak k? Awak anak laki dlm family so u should be the one that adik2 u and ur mom also boleh bergantung kt u.nak sedih ke hape simpan dlm hati dan berdoalah utk yg terbaik k? *smile*

Third, awak takleh nak buat pop-up window tu eh? ni step dia. soryla tak wat entry sbb step dia simple sgt.hehe

Login ke Dashboard, klik Setting, klik Comments, cari Comment Form Placement dan pilih pop up window..then save! siap :D

Nazryn Mishar said...

thx2 . okies . tabah lah hati ni harapnye .

hehek ! dah wat popup window dah ! bjaya ~

nUmara... said...

yeah yeah lagi 2 thun stengah nk abes study... xsabar....!! e'eh.. akak lak yg x sbr.. haha! xde kne ngene..

ok, naz. siler support mama awak ketat2 ye.. jgn kasi die pikir yg bukan2.. sile die stay positive.. jgn over act ke ape ke.. perasaan pon harus maintain..
haihhh.. sakitnyeeeeeeeeee disakiti............

Nazryn Mishar said...

bukankah 2taun stengah itu lame ? haish ~ lame lagi kak oiii .

huhu . okies kak ! no worries . naz sokong MAMA . thx2 ~

i am S!L4H.. said...

ehee..selamat tok sem baru...

Nazryn Mishar said...

selamat2 ~
hardwork lagi ni . chaiyokkk !

►AdamXis◄ said...

Hargai Serta jangan lupa bayar balik...quote dr You-Know-Who hehehe

My recent post ►Fesyen : Fesyen Lenyap, Style Sama

Nazryn Mishar said...

@►AdamXis◄
apekah itu adam ? takpaham ~ huhu .