Jul 30, 2010

0 Maggi pown jadilah !

Jam tangan baru saye ini men-tunjuk-kan pukul lime petang .
assignment melambak lagi tidak siap .
BKAF n BKAS lom cyap lagi .
pewot pula sangat lapo .
(yela . pewot lapo , mane ley stdy . alasan .=p)

Wahai rakan , jom makan .

rakan tiada sume kuar g jitra . 
tape lah , mamee maggi pown jadilah .
saye suke maggi
(statement ini untuk budak tade dwet dan malas keluar bilek .)

Sekian post kali ini . 

saye bowink !

~FIN~

0 Visual Basic 2008

Assignment semasa cuti 2hari ku ini :
1 ) BKAS @ A.I.S
2 ) GLUL @ BIZLAW
3 ) BKAF @ Financial Acct'g

Ok , kerana tugasan yg agak ber-lambak , jadi , saye mulekan dengan A.I.S .
kenape A.I.S
sbb mcm susah lgi complic8ed .
Tugasan tersebut memerlukan saye membuat software !
(padahal software calculation je)

(ni software calculations)


pg tadi mcm nak tdo2 je , dats y yg asek ERROR je 2 . so , mengambil jalan mudah , aku bukak utube !


(ceh ! bajet bukak utube , selesai mslh)
xjumpe jugak . 
Lastly , malas buat . Sambong esok lah . 


En . Hadzrami kate ," Practice Makes Perfect " .
OKAY Enchek ! esok saye mule wat projek ni yaaa~


P.S :
Mesa Gojes Gorgeous , ko terer kan ? 
ajo aku . nak bwat constant variable .


~FIN~

Jul 29, 2010

0 Vanilla Twilight

Terasa diri ini sangat tenang 
 Kenape ?
(nape NAZ ?)

The stars lean down to kiss you,
And I lie awake I miss you,
Pour me a heavy dose of atmosphere.
Cause I'll doze off safe and soundly,
But I'll miss your arms around me
I'll send a postcard to you dear,
Cause I wish you were here.

ha . cdap amat lagu ni dowh ! mmg terbaek-lah .
 lagu ini saye tujukan kepada readers yang sedang down .

xpayah cari lyrics dye kat lyricsmania . juz dgr kat music arrangement dye pown da ley tenang .
sape yg nyanyi lagu ni ?
(btw , aku suke website dye , jengok2 lah .)
(ni background laman sesawang web dye)


dengar tw lagu ni .
VANILLA TWILIGHT

~FIN~

Jul 28, 2010

2 Penguna Bijak !


Wah . rindu rasenye da lame xupdate bloggie ini .
bwat pengetahuan semua orang2 , readers2 juga sesiapa pun lah . aku xupdate bloggie coz ade owg pinjam broadband aku .
kerana meng-kasihan-kan orang itu , saye pown memberi-nye pinjam . haha . murni kan hati saye !

Ok , pe yang aku da bwat selama 2hari stengah aku xupdate bloggie ni ?

(wonderin' n  ponderin')

hmm . smalam aku g shopping ! kat Queensbay (QB) , Penang !
haha , abezkan dwet . maklumlah , dwet ramai banyak .
ha . ni baju sale . RM 39.90 je . haha . 
Saye pengguna bijak !
ha . dalam plastic hikmat berwarna ke-orange-an ni . adelah baju ter paling amat sangat nian murah .
dengan 1-1nye kedai yang meng-amal-kan nilai mix n match .
3 pcs = RM50
sekali lagi saye tegaskan , 
Saye pengguna bijak !

pas 2 g U.S.M @ Universiti Sintok Sains Malaysia hantar Huda (bini anep) . 
kat tepi U.S.M ade kedai makan yang banyak sekali !
kat sane minx air TEH O AIS . murah .
Saye pengguna bijak !
sbenanye da tade dwet . kalo x aku da amek neslo .
air TEH O AIS ini sangat sedap ! siyez sedap !

 pas 2 saye balek . dengan hepy ngt !
SEBAGAI SEORANG PENGGUNA BIJAK .


~FIN~

Jul 25, 2010

0 Adobe Update For Firefox

tadi mase baru nak masok-kan BROADBAND , BROADBAND buat hal pulak .
not figured properly-lah , padahal da sopan santon aku masok-kan kat USB 2 .
setelah 3x per-chobaan , akhirnye berjaya masok tenet .

skali bukak FireFox punye lah lambat , engtkan nape lah . wat seram je .
rpenye ade updater nak masok line !
updater Adobe Flash Player .
(kalo x ads nnt xley preview pulak . haha)

(ni mase da cyap ! tapi xrestart FireFox lagi)

SUGGESTION :
update-lah lappy n browsers korg k kalo nak tengok bloggie ni lbey pantas ~

~FIN~

0 Berjaya !

di saat sume owg tido , aku dok pejam-celik2 lg ni tw .
gler la . nampak ngt xterer maen HTML , cmpai pkol 5 pagi baru cyap sume ni .
(padahal letak menu tab je . =p)
dr smalam aku beria-ia . hari ni baru cyap . n skang ni baru post .

fuhh ! penat seyh ! esok da la cluz .
(naseb baek air kordial Sarsi sebagai peneman)
n F.Y.I. TUTOR tax aku still lom cyap . tp da draf da , lom tulis actual dlm paper je .

anyway , website yg very helpful , tolong aku dalam pem-bikini bikinan bloggie ni ialah :

web ni akan ajo korg 1 per 1 dan dari A ke B ke C . dun worry , all in malay . bahasa ibunda kite , so , sume owg M'sia akan paham . kan ??

Pe yang aku alter ?
Kat menu tab 2 je .
1 ) Biodata xlengkap aku ade kat Bio's
2 ) Ade facebook badge yg aku buat sendiri + link in new tab .
so , kalo yg baru je follow bloggie aku ni , ley add FB aku truz .

~FIN~

0 Jiwang Seketika

Layan lagu yukk !
haha . aku ckp cam2 , coz aku sedang melayan sebuah lagu lame .
jiwang abez lah . haha .
aku tw korg msti penah dgr lagu ni .
so , utk mengimbau balek sejarah lame , aku sedia-kan lagu ni di bloggie-ku !

ni lagu-nye . Juliana Banos ft Indigo .
mase ni Juliana Banos gile howt !
nengok je la rambot dye . aku suke rambot cam2 .
even skang pown . aku still minat dye .
dye da kawen blom eh ?
(JUE ! (shotform Juliana Banos) wud u marry be fwen wif me ? !)

haha . aku tetibe ingt lagu ni mase study law .  
Business Law .

haha . ini lah buku-nye . course ni mmg tuff bg sume owg .
ye la , mane x nye , 1page = 3akta .
sape yg ley hapal ? laen lah kalo dolu aku tahfiz yg berkaliber .


sambil tggu utube abez buffering , pe kate wat megi dlu ?




~FIN~

Jul 24, 2010

0 Under Construction

hahaha .
(gelak gedik)
sowy readers . aku ni asek lah nak ubah bende dlm bloggie ni kan ?
juz nak bagi dye chanteq je . baru lah berseri bloggie ni .

my site is UNDER CONSTRUCTION lah , sowy for inconvinience eh .
pe lg yang aku nak tmbh ? ntah lah . TAB WIDGET kowt .
smalam timbang berat bloggie ni . 
bapak berat nak loading . (105kb)
(bloggie kini gemok !)
anyway , aku akan wat n provide yg tbaek bg readers2 setia aku !

thx skali lg utk yg sudi support bloggie ni !

naseb baek lappy chayunk ni elok je , xmeragam .
LUV BLOGGIE , LUV LAPPY !

~FIN~

Jul 23, 2010

0 Warna Warni Kehidupan

HAH ??
Ye kah life's great ?
 Yup ! Hidop ni indah sbenanye kalo korg hayati btol2 .
More colours in life , More delic8 n happy his / her life !
(ni Quotes Nazryn . copyrighted ! sume nak cpyrght . haha)
tgk je la honey stars yang aku da warna-kan ni . kalerful kan ? NAZ delic8 n happy wif his life ! haha .
ni ade 2 Quotes menarek aku amek dari quotations.about
Hayati-lahh!


James Dean ber-bunyi :
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today.


Doc Childre and Howard Martin mendedah-kan :
You're writing the story of your life one moment at a time.


Ok , balik ke tujuan asal aku tulis post ni .
Sbenanye pe nak post ni psl aku beli Burger td .
aku slalu beli Burger kat abg kat Kafe Eon 'Kafe Nongka' ni (name Nongka xcdap lgsung kan ?).
tp dis tyme , dye bagi free crab ball . seperti berikut :
haha . background-nye ijau coz' aku letak dalam mangkok . n kabor2 ayam melintas jalan coz' still dalam plastik .

*special thx mlm ni aku tujukan khas kepada : abg Burger Kafe Nongka !*
Jasamu Dikenang !
me.gamba balik kafe ! =)

~FIN~

0 Hari Ubah Wajah Bloggie !


Nape aku kate hari ni hari ubah wajah bloggie ?
adekah kerana ari ni cuti ?
 tidak , kerana aku da tmbh 3 new things utk bloggie today !
  • Back to top icon
  • Nota Blues Clues Widget Weekly
  • ShoutBox !
aku da ubah Nota Blues Clues Widget aku kepada weekly . nak nampak terator cket .
so, readers yg xsempat bace utk dis week , mggu dpn-nye , ley bace story aku yg miss secara mingguan .

aku gak baru je tambah shoutbox @ chatbox kat kiri 2 . 
mmg mencabar gilak nak mampos lah bile buat chatbox ni .

CABARAN BAK EXPLORACE . . .

1 ) decide nak gne chatbox pe . (aku gne shoutbox)
2 ) nak kreatif cket konon nye , buatlah hide chatbox . (padahal tiru orang)
3 ) masalah pulak bile bukak chatbox 2 , terkene secara sengaja lalu menutupi button 'Kembali Ke Atas' yang baru buat pagi td .
4 ) ubah kedudukan 'Kotak Suare Hati' button ke atas cket , bagi xbtembung ngn 'Kembali Ke Atas' button .
benci button ni . da la CSS type (mcm HTML tp lg PANJANG . i mean damn LONG!) . aku da geram2 dah . 
Naseb baek jadi !
(da abez banyak mase dah . tutor akaun lom cyap lagi)
(ffuhh!! penat !)

next thing nak tambah , MicroSites .
tp nak wat hide gak . 
tp xtw camane nak wat !

~FIN~

0 Searching New Fonts 4 Photoshop

hurup itu penting . kerana dengan hurup terbina-nye perkataan .
dengan ber-baris2 perkataan di-include skali ngn gambo , maka terbina pula 
BLOGGIE !

haha . ayat di atas tiada kene mengena ngn post kali ni .
coz aku cari fonts , untok photoshop , bkn utk bloggie !
tapi ngn photoshop lah ade-nye bloggie ini . 
(bloggie xpaham , ayat bebelit . haha .)
ANNOUNCEMENT !
NEW THINGS !
hah ! readers , prasan x bende ni kat bottom-right corner kat bloggie ni ?
ni adelah link yang menggunakan khidmat photoshop lah . 
link ni akan mem-bawa dan meng-hubung-kan korg ke hujung dunia Kronologi Diriku .
(haha . promote cket !)
FONTS : Dirty Ego

hah ! ni pown gne kan photoshop juge ! 
bende ni sbenanye buat suke2 je .
mcm me-lambang-kan bloggie NAZ iaitu : Kronologi Diriku !
lala ~
FONTS : 28 Days Later + Dirty Ego

hmm . yg laen amek kat laman sesawang web laen je .
photoshop is very helpful tw , untuk mem-buat bloggie .

Fonts yg kebanyakan aku gune dari 1001 Free Fonts .
So , pe lg ?
Selamat Men-choba !

~FIN~

4 Bloggie Sudah Satu Bulan !

WoW !
Saye suke !
Why ?
Bloggie turut serta suke !
Why ?
Coz bloggie da berumur 
1 bulan !
(tgk ticker daisypath kat bawah skali)

perasaan bangga , bahagia serta gumbira ini saye tujukan kepada orang yang sentiasa men-support kewujudan bloggie kronologidiriku ini 

 (ini bloggie ku)
Supporters
1 ) Ieka Sub
2 ) Marisa Musril
3 ) Alepiu Alep + Hanyhf Anep
4 ) thx gak kepada yang membaca secara tidak langsung 
comments are most welcome utk improve Bloggie !

ni juga adelah post yg 
ke-60
sebulan = 30 hari
30 hari = 60 post
means aku da post in average 2x sehari !
BIG APPLAUSE !
 (naz xmalu minx applause)

mmuuaahhxx ! 2 all Readers !
terima kaseh daun keladi ,
click la ads banyak lg !
(haha . statement maw cepat kaye)
 
~FIN~

Jul 22, 2010

2 Canteq dan X Canteq

Chanteq ? Xchanteq ?
Post pe ni ?
mengganggu fikiran kamu semua x readers ? haha .



ok . 1st aku cte yg burok dolu . which is :
TAK CHANTEQ
marisa musril telah mengeluarkan kenyataan berani seberani sipot babi mengeluarkan kepala-nye yang kecik itu dengan menyata-kan yang beg yang aku baru beli smalam adalah tidak chanteq same skali !
WtF (*W t Fuck Frog)
mesa , kalerful tw . ade ke ko kate xchanteq ?
beg Golla yang laen sume geli-geli gurlish-gurlish . yang jantan punye mane de . ni je lah yang aku jumpa !
adeh !
(lagipown murah) 



ok ,beralih kepada perenggan berita baru . which is :
CHANTEQ

ape yang chanteq ? huhu . bloggie yang chanteq ?
(bloggie , ade org puji you)
sape yang puji ?
Alepiu Alep !
Alep puji bloggie chanteq !
thx Alep ! really apprecia8 it !

~FIN~

0 Siap !

Story - Morry 1

Akhirnye siap juge assignment Tax aku yg pertama !
inilah dia !
Tax = Pengantar Percukaian .
haha . gler tensyen wat bende alah ni , 2 hari aku xtdo nyenyak
(tp tido gak , juz xnyenyak je)
haha . thx pade yg bagi bantuan utk menyiapkan assgnmnt ni . 
Thx A Lottt 2 Ain Sabah !
(dye ni budak sabah pure , ckp dye pelat gampang !)

Story -Morry 2

tadi g ekspo ! bese la UUM . hutan , kalo ade ekspo mmg cam kaum Batak 'berekor' dari Pahang lah !
So , pe yg special ade kat ekspo ni ?
Mlm tadi ade 6ixth Sense ! Adi (vokalis) pkai suar ketat ! bajet howt , tp dye mmg comey .
(no cmmnt , i'm not GAY , aku straight !)

So , xkan 2 je , msti lah aku g shopping . PTPTIPU PTPTN da masok , kite enjoy lah ~!
Pe yang aku beli ?

1) Suar Futsal 'Nike' ! (RM18)
2) Beg Lappy 'Golla Design' ! (RM 45)
Alamak ! Gamba tebalik ~

itu saje lah . xshopping gak la name nye , tp ade gak la beli cket2 .

Nak kongsi 2 je mlm ni . Thx Readers ! luv u all'z !

~FIN~

Jul 21, 2010

0 Kunci Bilek-ku

Wahai kunci .. dimana kamu berada ?
haha . pagi tadi beria aku cari kunci bilek aku . 
ye lah , nak mandi , kang xbwak kunci , ade pulak perompak masok !
BENCI PEROMPAK !
(haha . mmg la , bloggie pown benci perompak !)

nak dipendekkan cerita , aku pown g la kuar mandi .
rumate kat bilek lg ni tw . konfiden dye xmaw bgun lgi . so , blah je lah tanpa meninggal-kan sebarang bukti yang aku g mandi !

Dalam bilek air 
o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . O Ma Gosh !
(mandi sambil nyanyi lagu Usher plus menari ala Usher)
sabon badan , ketiak dan **tuttt!** (bagi wangi . haha)
syampu rambot (bagi xde dandruff)
CYAP SUDAH !
Kuar bilek air ngn bahagia giler !

jalan mengguna-kan kaki ke bilek !
memusingkan tombol pintu .
o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . o . O Ma Gosh ! Alamak ! Kunci pulak pintu ni !
(ni menari depan pintu gak)

rpenye Farid ade kat dalam bilek air 2 gak , dye mandi . punyelah hepy nyanyi cmpai xsedo .

Lesson Of Da Day !
Jangan nyanyi mase mandi . Nnt xsedo rumate kat sbelah .
Jangan xbawak kunci mase mandi . 
(kunci saye !)
haha . thx bace eh readers ! lala ~ ~ ~

~FIN~

Jul 20, 2010

0 Porno ? Hentikan !

Post yg hebat di-per-hujah-kan oleh kita semua umat manusia seluruh alam semesta !

Tun Dr Mahathir pown da swuh owg2 Komunikasi dan Multimedia cube sekat laman web porno ni . 

Beliau ber-kata dalam Bloggie-nye iaitu chedet.com.cc .
 papa n mama n atok n nenek kene tengok-kan dak2 skang ni !

more Parental Advisory kat moviez ! masok pggung !

Harapan mmg lah , nak sekat sume nye skali (yg buruk2) tapi kalo da 
 
iklan kat tv 
'MALAM JUMAAT , psst2 !'
'Payudara kendur ? Kini tidak lagi .. Gunalah ...bla..bla..bla..'

iklan kat surat kabo
'Ejakulasi cepat , tidak tahan lame ?'
'Isteri xbahagia ? Gunalah Jamu Perapat !'
'Pil Kuda ! RM20 !'

kat psr malam
'lelong2 , ARIEL LUNA , RM5 je' (f.y.i , aku da tgk aksi dyorg ! xbez !)
 'abang , offer GRO murah , virgin lagi bang !'
camane nak buat kalo situasi skang pown da camni ?
 
Bak kate Nabil 
HA ! Lu Piker Lah Sndiri !
Assamekom !
(malas nak ulas panjang2)
 
Jom buat assgnment !
 
~FIN~

0 Blogging For Dummies

BLOGGING HIDOP-KU ! KRONOLOGI DIRI-KU !
(haha . statement bongok !)
Pape je yg aku nak tulis , terserah kepada-ku . 
(namun akan ditapis bloggie)

Hendak dijadikan cerita sinopsis , aku dah pown men-donwload secara haram-haraman .
download E-Books tp yg 'For Dummies' version
$29.99 = RM70++ 
WtF (*W t Fuck Frog)
Nak beli mahal , so download haram je la jwbnye !

Kerana meng-gilai blogging , aku telah , sudah dan me-nyata-kan lagi me-negas-kan yang aku da download PDF
'Blogging For Dummies'

Blogging For Dummies (16MB)

385 pages ? WOW ! 
In English ? WOW !
( Ley abez ke NAZ ? )
(rajen cket . padahal assgnmnt TAX xbwat lg)

~FIN~

0 Iker Casillias Kissing Her GF !

Wow ! Gempar 1 Donia ini .
Iker Kissing His GF yg Comel !
Tanpa banyak kate , jom tgk vids ni .





haha . meh aku transl8 kat cket .

Sara : perasaan selepas menang perlawanan ?
Iker : felis y contento (gembira n very content) ngn diri dan team mate
Iker  : terima kaseh kepada me hermano (teman wanita saye)(GF)
Sara : hermano ? (teman wanita)
Iker : si .(ya)
lalu meng-kiss Sara Carbondioxide Carbonero .


Sara . You're damn lovable !


~FIN~

0 Maen FM

Se-terer2 Amalina dapat 17 A ,
Terer lagi aku maen FM .

haha . mungkin ini sume tiada perkaitan . namun , perlu di-ingat-kan wahai readers , aku suke maen Management Games .

Apekah F.M ? Financial Management ?
haha . sesunggoh-nye tidak-lah jawaban yang mampu diberi . 
FM stands for Football Manager 

n now i am playing successfully 2 clubs , iaitu
FIORENTINA (Italy)
and
ATHLETICO BILBAO (Spain)

pe yang bez maen game ni ?
remember this word :
Pride At Stake . You Lose , Your Pride Raped !
haha . ayat manager Fiorentina !
(SKRULLZ NAZRYN)
ini GUI(graphical user interface) NEWS (from team)
ini GUI dari penasihat kite . kat dlm bulatan 2 menunjukkan 6th Place in Serie A . tp ble end of season aku yakin this club will be in 3rd Pos. at least

~nnt kalo da end season , aku post lagi !~

~FIN~