Dec 10, 2010

4 PC Utilities Avast Antivirus

hey kamu , laki n pompuan . saya NAZ ! haha . ini sangat gelabah . sila terima dengan seadanya .
sekarang adalah waktu cuti saya . ehem , maksud aku , waktu rehat coz aku sedang update blog !
tadi dah update , ni nak update lagi . ntahapehape . memenuhkan ruang blog updates je .
sory kalo blog ni xmemenuhi citarase bloggers .

so , untuk memenuhi sedikit citarase bloggers , aku cam nak wujudkan bende baru kat blog ni .
nak letak PC Utilities . tally lah dengan cos aku kat UUM ni yang mmg banyak pakai lappy .
so , aku nak korang punye lappy always under control , selamat dan mudah dipakai digunakan .
fine , PC Utilities kali ni nak bagi korang 1 software antivirus . AVAST

ok , kalo baru 1st tyme dgr , ni lah 1-1nye antivirus yang ley digunakan serentak ngn antivirus laen .
antivirus ni xde hasad dengki ! HAHA . dye sangat friendly , n dye ley masuk ngn mane2 antivirus .

n ni adelah penyelesaian kepada Cik Limah , En. Abu dan Adik Manis .
Cik Limah : makcik xtau lah nak pakai AV ape . suggestkan makcik wahai NAZ !
En. Abu : aku ni orang keparat korparat . banyak file aku save dalam thumb drive je .
Adik Manis : saya pakai Kaspersky , tapi setaun 3x format . xtw lah ape kene nye .

ok . straight to the point , Avast is the best ! bagi aku lah .
ni AVAST aku .

no 1AVAST Internet Security
ni ade lah Avast edition yang maha paling tinggi tahap nye . so , camane nak jadi camni ? okies , aku ckap sat g .

no 2 : Firewall and AntiSpam .
ni adelah edisi terhad yang datang skali ngn AIS ( Avast Internet Security ) .
Firewall tuh security for internet connection lah . nak tau lebih ,
AntiSpam pulak cam AVAST will scan Spam or Unwanted Message kalo ade kat Mail korang .
While Blockers ni dye akan block some Unwanted Popups .


no 3 : Expiry Date .
 huhu . ni memang edisi hackers . hack sampai 2013 .

no 4 : Gaming Mode .
for those yang suke maen game CS cam Gadis , dis is the best solution . xpayah nak download Game Booster bla bla bla . Turn on je , then , korang pnye RAM xtganggu n FAN xde bunyik bising lagi .


now , downloading part .
A . korang kene download n install ni . install cam bese .
B . korang kene download  ni lak utk jadikan dye valid until 2013 .
click checkbox kalo dah wat . nnt xlupe .
video tutorial camane nak pasang AIS Licence ade kat  .
actually , nak pasang nye xsusah pown , dah download avastlic ( Avast Licence ) , juz double click kat situ , then kuar 'YES' 'NO' , click 'YES' . then dye update latest version sendiri .

Enjoy Clicking With AVAST ! LOVE AVAST !



Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Bourgenvilla by Spring .


~FIN~

4 criticism:

nur alia mohammed azmi said...

thanks for the info dude! :)

anep said...

ape barang avast~
haha

Nazryn Mishar said...

ah , minx link . bagi pelik2 .
aku majuk ! ni je yang mampu aku dpt ~