Dec 21, 2010

4 What Berry Am I ?

Gud evening u'olls . Selamat petang yang mulia lagi bercahaya sinaran mentari . hari ini saya ber-mood sangat sastera . ohh ~ alam ciptaan Allah yang berflora dan fauna .
sebut pasal flora . nak citer pasal berry . ade banyak jenis berry kat dunia ni . oh , mereka semua sedap .
aduh , mengidam pulak . terasa nak g Cameron Highlands skang , nak carik strawberry . tapi cakap pasal Highlands2 ni bas pulak banyak eksiden kat sane . so , xjadi g lah .
haha . sekali lagi , inilah NAZ yang memang dari dolu xtetap pendirian . kejap nak , kejap xnak .

kembali kepada persoalan mengikut tajuk post , What Berry I Am ?
Blueberry ? Strawberry ? Cranberry ? Raspberry ? Mulberry ? Blackberry ? Burberry ?
ha , pilih2 . but my answer of course lah BlackBerry . hey , sape xnak BlackBerry kalo kasi free ? function dan application yang cambest dan cool memang menarik tertarik da bomb ! walaupun xde main camera utk 3G . tsk ! tsk !

ni hah . nak citer , ade game baru , DiGi  buat , nak bagi Special Edition Red BlackBerry TORCH 9800
ehem , ni bukan cam henfon TORCHlight Nokia eh .
sape nak angkat tangan . cepat2 . RM2k++ kowt sebijik . mahal nak mampos . PTPTPU aku pown masuk RM1.4k je .
aku dah addict dah ngn game ni , sampai telupe maen game FM2011 yang tercinta 2 and siap tukar header lagi serta letak widget lagi . haha . begitulah taksubnye !
game nye senang je . xpayah daftar . game ni akan link ngn korang punye FB , and amek 1st name kat FB .
then , tekan Start , korang ley maen . game ni xpayah memerlukan kehebatan Son Goku berbahasa inggeris . juz clicky2 je . korang ley menang . tapi kene keje kuat cket lah . coz nak menang pown barang RM2k++ kan ?

What Berry Are You ? name game dye . n i've got GeekBerry .
 ni type berry yang 1st aku dapat . sape kat geek tu bodoh ? hey , geek tu comel lah . tengok glasses dye . duh ! semi-circle . ouh . sungguh comel . cam PATAPON pown ade .

okies , dalam web ni , korang kene jawab soalan . soalan yang berulang kali . sekali click 2berry points , kecuali 1st tymer . pas jawab , dye akan bagi game . dyorang select randomly lah . ade 3 jenis .
bagi pelempangkat LAZYBerry , tangkap BLACKBerry ngan gemokkan OMGBerry . game lepas tensyen .
sungguh comel . iye . ni siyez . plus , boleh menang TORCH ! ahh , idamankuuu .

tapi kalo line korang slow cam aku , bersabar adalah perkara terbaek dalam game ni . mengajar erti kesabaran ! huh . baru aku sedar , aku ni sabar gak rpenye .
asek LOADING aje . dah macam pakai Windows95 . nasib baek cartoon dye sume comel , sanggup lah aku bersabar . duhhhh . !@#$%^&*() . duhhhh . !@#$%^&*() .
padahal nak menang BlackBerry walaupun dye tw dye xkan menang .
jangan tanye nape aku censored kan berrypoints 2 . coz aku baru nak maen . markah sikit , malu tunjuk.
 so , sape nak maen dialu-alukan . click kat button kat bawah ni , n korang ley menang BlackBerry !
or click kat Churpy2 Assignment kat sidebar yang 1st button 2 kayh ! GudLuck !

Tappin' Lappy's Keyboard While Listening To :
Speak Now by Taylor Swift .

~FIN~

4 criticism:

Dawia Honeyputri™ said...

Salamm..
saya ada try main..dan point pun tak banyak lagi..
tapi nak tanya, nak ambik code badge Digi tu knapa susah ye?
ke memang ada caranya?

Nazryn Mishar said...

click kat 'Copy Code' . bukak notepad baru .
pas2 , right-click , paste . baru nampak coding panjang DiGi wat 2 .

then , dawia wat cam bese lah . bukak add widget HTML code ,
copy dari notepad smula . paste kat HTML widget . Done ~

gadis ~ said...

geramlah !
men CS lg best ~ :p

Nazryn Mishar said...

haha . itu comel . si budak pipi boolat dah geram ~